12 Ιαν 2021

Η Πανδημία,τα εμβόλια, οι νεκροί αφορούν ανθρώπους και όχι αριθμούς!


 Του Νίκου Φλαούνα 

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση της Ν. Δ και του Κυριακου Μητσοτάκη, ειναι ο εμβολιασμός των Ελλήνων. Αφενός οι ελπίδες που καλλιεργήθηκαν περι των..

2 εκ. εμβολίων άμεσα, αφετέρου η επικοινωνιακή αντιμετώπιση με οικτρά αποτελέσματα !

Στο μεταξύ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6000 και τρέμουν στην ιδεα της αυξησής τους, παρότι ουδείς εχει διανοηθεί (και σωστά) να αναδείξει ενα τοσο μακάβριο γεγονός. Οπως δηλαδή έκανε η Ν. Δ με τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Μέχρι και "ντοκιμαντέρ" σε συνέχειες στα φιλικά καναλια βλέπαμε και ιδιαίτερα σε επετείους...! Ουδείς και πολύ σωστά δεν εχει εργαλειοποιήσει τους νεκρούς για να δώσει χαρακτηρισμούς του τύπου ...100νεκροί ημερησίως για μήνες απο την Κυβέρνηση της Ν. Δ!

Όμως η επικοινωνιακή αντιμετώπιση ειναι για κλάματα.

 Δεν μπορεί να "πέφτει" γραμμή στα ΜΜΕ, πως οταν αναφέρονται σε νεκρούς στην Ελλάδα, ταυτόχρονα να αναφέρουν τους μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών σε άλλες Χώρες, ώστε να ...ησυχάζουν οι Έλληνες με την σύγκριση!

Δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να λεει πως "νομίζω" θα βελτιωθεί το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς. Τι"νομίζω";

Ο ίδιος υπουργος να λεει πως δεν ειναι η πανδημία θεμα Ελληνικό ουτε κάν Ευρωπαϊκό. Ειναι ...Παγκόσμιο και χρειάζεται η συνεργασία όλων! Μα αυτο είπε και ο Τσίπρας και έκανε πρόταση για υπερκομματικό Υπουργειο Υγείας.

Ειναι εξόχως παραπλανητικό να μιλάει ακόμη και ο πρωθυπουργος για αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών απο 5000 σε 8000 και σημερα να βγαίνει υπουργος και να λεει πως γύρω στον Μάιο θα έρθει η σειρα για τους 50άριδες.

Αστεία. Πρέπει ομως να καταλάβουν όλοι, πως οταν μιλάνε για εμβόλια με αριθμούς, σημαίνει πως πρέπει να ...διαιρούν δια δυο(2), αφου χρειάζονται δυο δόσεις για τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ.

Δηλαδη οι Κυβερνητικοί και τα ΜΜΕ οταν αναφέρονται σε αριθμό εμβολίων, εμείς πρέπει να ...διαιρούμε. Διότι μας ενδιαφέρουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οχι οι αριθμοί ...εμβολίων.

Αφήστε που οταν ήρθαν οι πρώτες δόσεις έδωσαν και πήραν οι ζωντανές συνδέσεις για την μεγάλη παρτίδα των 9000 δόσεων εμβολίου (εμείς διαιρούμε και λέμε αφορούσαν 4500 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) για να δούμε πως μέσα απο ενα ...βανάκι έβγαλαν 2 κούτες σαν αυτες των σουπερ μάρκετ με τα γάλατα νου-νου!

Η άλλη μεγάλη επικοινωνιακή αποτυχία με τον εμβολιασμό στους προύχοντες, τι σας λεει;

Τελικά, τι θα γίνει; Θα συνεχιστεί η ...προπώληση ελπίδας για αθρόα εισαγωγή εμβολίων, απο υπουργούς και δημοσιολόγους;

 Την ίδια στιγμή όμως, θα παρατείνεται η καραντίνα με οτι αυτο συνεπάγεται, αφου τα εμβόλια δεν φτάνουν ουτε για...ζήτω!

Έτσι αναρωτιέται κανείς. Σε τι θέλει συνεργασία και συννενόηση η Κυβέρνηση; Στα ψέμματα; Στους λαθος χειρισμούς; Στην έλλειψη προγραμματισμού; Στην εποικινωνιακή αποτυχία ; 

Ακόμη και καμπάνια για τους εμβολιασμούς, που θα κοστίσει (αρχικά) 18,5 εκ ευρώ, πηγε πίσω. Ευτυχώς. (Μη λέμε ομως μεγάλα λόγια...).

Ειναι ικανοί να διαφημίσουν αέρα κοπανιστό, προκειμένου να πληρώσουν την προπαγάνδα για την προβολή του ...τι έκανε και δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα 4 χρόνια και οχι το τι κάνει η Κυβέρνηση τωρα. 

Εχει περάσει ενάμισης χρόνος απο τις εκλογές που κέρδισε ο Μητσοτάκης και ακόμη διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε ...Κυβερνητική Αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.