12 Ιαν 2021

Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παίρνουν οι πολίτες


Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα χορηγείται στους πολίτες που εμβολιάζονται κατά του Sars-Cov2. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα είναι...


ψηφιακό το εν λόγω πιστοποιητικό.

Το συγκεκριμένο έγγραφο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Politico, που κάνει λόγο για επίσημη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν για πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη, για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη», σημειώνει στην επιστολή του προς την Κομισιόν ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Politico.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει, ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, απαραιτήτως, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας» διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό», με την υποσημείωση πως «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει, ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο, για να διασφαλιστεί, ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».