22 Νοε 2020

Π. Νίκας: Για όλα φταίνε οι άλλοι - Τα έργα στο Άργος είναι δικά του - Ο Γόντικας θα δικαιωθεί


 Με το γνωστό  του πλέον moto πως δεν κατηγορεί κανέναν και δεν επιθυμεί συγκρούσεις αλλά.."ο Γόντικας δικαιώνεται για όλα αυτά που έχει πει για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ" και πως "δεν έχει κάτι με τον πρόεδρο..

της ΠΕΔ Δ. Καμπόσο παρά την στάση του απέναντι του για πολλά χρόνια", ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη προσπάθησε να καταλαγιάσει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των δημάρχων, εξακολουθώντας όμως  να βάζει "νερό στο μύλο" των οξύτατων αντιπαραθέσεων που υπάρχουν για την συγκεκριμένη αναπτυξιακή εταιρία. 

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε πολλές φορές "πως δεν κατηγορεί κανέναν αλλά είναι βέβαιο πως ο Εισαγγελέας θα διατάξει πραγματογνωμοσύνη και όχι μόνο για το έτος 2019 ,ανακοινώνοντας παράλληλα πως ανακαλύφθηκε και ένα έλλειμα πάνω από 600.000 ευρώ το οποίο θα καταδειχθεί στον ισολογισμό του 2020" και πως ο Νίκος Γόντικας έχει δίκιο για όλα όσα έχει πει, αποδεικνύοντας πως το δεν παρεκλείνει σπιθαμή από το προεκλογικό του αφήγημα, αυτό που τον εξέλεξε στην τελική και περιφερειάρχη σχετικά με την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ.

Το δίκαιο στο Νίκο Γόντικα είναι ένα νέο πλέον γεγονός στα Περιφερειακά πράγματα του Π. Νίκα και ενδεχομένως ένας επίσημος σύμμαχος στην υπόθεση.

Ένα άλλο γεγονός είναι πως εμμέσως πλην σαφώς αφήνει υπόννοιες και για τον  πρόεδρο της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσο αφού ηταν αντιπρόεδρος της εταιρίας 6 χρόνια. 

Εντύπωση προκαλεί πως ο κ. Νίκας υποννοεί επίσης πως ο κ. Καμπόσος "δεν του φερόταν καλά" για χρόνια, ενώ υπάρχει η δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Αργους Μυκηνών για την πολιτική στήριξη που παρείχε στον Περιφερειάρχη στις τελευταίες εκλογές. 

Ο κ. Νίκας επίσης δηλώνει "το παράδοξο" για έναν αυτοδιοικητικό άνδρα που προέρχεται από τους κόλπους των δημάρχων..Λέει πως εκείνος κάνει τα έργα στον Δήμο του Δ Καμπόσου. Δεν βάζει σπιθαμή πατρότητας στην δημοτική αρχή. Εκείνος μέσα σε ένα χρόνο κάνει τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού γιατί...έχει γεμίσει λύμματα ο Αργολικός κόλπος, εκείνος φέρνει το νερό στο Ναύπλιο και στο Αργος, εκείνος φτιάχνει την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών μετά τον "διεθνή εξευτελισμό " μας. 

Εκείνο ωστόσο που δεν μας απάντησε ο Περιφερειάρχης είναι γιατί δεν θέλει να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος που ζητά η ΠΕΔ. Γιατί σπέυδει να κλεισει άρον άρον; 

Το ερώτημα δεν τέθηκε και βεβαίως δεν απαντήθηκε ποτέ και βεβαίως είναι το κομβικό σημείο που κλονίζει τα θεμέλια του αφηγήματος του Περιφερειάρχη.