28 Οκτ 2020

Κορωνοϊός / Πρόβλεψη για 4.000 θανάτους έως τον Φεβρουάριο


«Η Ελλάδα τώρα μπαίνει στο πραγματικό επιδημικό κύμα» λέει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που επικαλείται ο καθηγητής μικροβιολογίας και...

Διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, το Φεβρουάριο οι θάνατοι θα φτάσουν τις 4.000, αν δεν ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, πως  εάν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και υπάρξει γενικευμένη χρήση της μάσκας, ο αριθμός των θανάτων θα είναι περίπου στις 3.000.

Νέα μέτρα θα προταθούν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Ο Αθ. Τσακρής μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ τόνισε, ότι η Ελλάδα τώρα μπαίνει στο πραγματικό επιδημικό κύμα, καθώς αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη.

«Όλες οι προβλέψεις συντελούν, ότι θα έχουμε νέα αύξηση (κρουσμάτων), εάν τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ή αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα -που είναι πάρα πολύ πιθανό, όλη η Ευρώπη κινείται σε αυτό το πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα προτείνει πιθανώς κάποια επιπλέον μέτρα τις επόμενες ημέρες και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή, η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.


ΠΗΓΗ: avgi.gr