16 Σεπ 2020

Κυβερνητικό αλαλούμ και για ενδεχόμενο lockdown

 


Το μπάχαλο στην κυβέρνηση συνεχίζεται με το νέο επεισόδιο να αφορά ενδεχόμενη επιβολή lockdown. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό ο Στέλιος Πέτσας, ενώ, αντίθετα, ο Β. Κοντοζαμάνης είπε ότι..

δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Δεν είμαστε εκεί. Απλώς λέμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι. Ο πρωθυπουργός ήδη από προχθές είχε ζητήσει από την Επιτροπή των Ειδικών να καταρτιστεί ένα σχέδιο πιθανών μέτρων, το οποίο θα ενεργοποιείται με έναν τρόπο σχετικά αυτοματοποιημένο, όταν βλέπουμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα να χειροτερεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε παράλληλα πως «το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να το αντιμετωπίσουμε. Δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Τον αναιρεί ο Κοντοζαμάνης

«Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να μιλάμε για lockdown», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στον Real Fm 107,1. 

Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν σκέψεις» για κλείσιμο κάποιων καταστημάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακινήσεις με sms σε επίπεδο νομού στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς -όπως είπε-υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης απλώς με πιο αυστηρά μέτρα και με την πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί όσον αφορά στη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και την υγιεινή των χεριών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι υπάρχει εγρήγορση, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Επανέλαβε πως «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχουν πετύχει τον στόχο. Η ομάδα που ανέλαβε τη διαχείριση της πρωτόγνωρης κρίσης, είπε ο υφυπουργός, είναι «πολύ καλή, έχει πάρει σωστές αποφάσεις και υπάρχει βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε ως το τέλος».