16 Σεπ 2020

Κονιάρειο Ινστιτούτο, Σχολή Αμπελουργίας - Οινολογίας Νεμέας και Πρόγραμμα Σπουδών ΑΧΕΠΑ Βέλου στην συνάντηση του Χρ. Δήμα με τον πρ. του ΕΛΓΟ Δήμητρα

 


«Απολύτως απαραίτητο να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα και η εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.»

Αυτό συζήτησαν  σήμερα ο Υφυπουργός Τεχνολογίας...

και Έρευνας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα - ELGO Demeter κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Μάλιστα, συμφώνησαν  πως ξεκινούν  άμεσα τις επαφές προκειμένου να δρομολογηθούν ουσιαστικές ενέργειες.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων μίλησαν   για την ανάγκη να δημιουργηθεί  εμβληματική ερευνητική δράση για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό, για την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και  την γενικότερη πολιτική ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων μας. 

"Φυσικά συζητήσαμε και για την Κορινθία, ειδικότερα την  αναβάθμιση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στις Κεχριές ειδικά στο ερευνητικό σκέλος, τον εκσυγχρονισμό της Σχολής Αμπελουργίας-Οινολογίας στην Νεμέα που προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και το Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΧΕΠΑ Βέλου, ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις" δήλωσε ο κ. Δήμας.