3 Σεπ 2020

Δ.Καμπόσος : Και τώρα οι ευθύνες... στην διοίκηση της Πυροσβεστικής!


Aπάντηση σε όσα του καταλόγισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την φωτιά στις Μυκήνες έδωσε ο δήμαρχος Αργους Μηκυνών Δημήτρης Καμπόσος, τονίζοντας πως  ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα έχει εντός των αρχαιολογικών χώρων για..


οποιαδήποτε εργασία ενώ μετά από ενδελεχή έλεγχο στις υπηρεσίες του Δήμου διαβεβαίωσε πως ουδεμία αίτηση έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ή άλλη υπηρεσία αυτού, για περαιτέρω υδροδότηση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών από τον οικισμό. Όπως και η ίδια η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη ανέφερε σε δηλώσεις της: «Στον χώρο υπάρχουν δεξαμενές με νερό, οι οποίες και δεν χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της πυρκαγιάς καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο, καθότι η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετώπισε έγκαιρα την πυρκαγιά»
Σχετικά με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε: «Η κ. Μενδώνη, την οποία πραγματικά εκτιμώ και αναγνωρίζω πως φέρει ένα μεγάλο βάρος αρμοδιοτήτων διότι οι αρχαιολογικοί χώροι στην χώρα είναι πάρα πολλοί, υπέπεσε σε ατόπημα να κατηγορήσει τον Δήμο Άργους Μυκηνών για την μη ανταπόκριση σε αίτημα για επιπλέον παροχή νερού και πιστεύω πως οφείλεται σε κακή πληροφόρηση»..
Όμως, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος ερωτώμενος για το τι έφταιξε σε σχέση με την γρήγορη εξέλιξη της φωτιάς δήλωσς πως παρά το γεγονός πως δεν είναι αρμόδιος , θεωρεί πως ο διοικητής της Πυροσβεστικής έχει κάνει πολλά λάθη.Και ο διικητής του Άργους και της Πελοποννήσου. Γιατί εαν ήταν ένα όχημα στον Αρχαιολογικό χώρο δεν θα είχαμε την εξέλιξη αυτή. " Η φωτιά στην αρχή σβήνει με ένα ποτήρι νερό,μετά ρίχνεις όλη τη θάλασσα και δεν σβήνει. Επειδή με ρωτήσατε η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής  να ελεγχθεί. Να πάτε να ρωτήσετε τον Περιφερειακό διοικητή. Συνταγματάρχης εκεί, διοικητής, τρία γαλόνια χρυσά, να τον ρωτήσετε, να του πείτε γιατί δεν πήγες. Να πάτε να ρωτήσε και τον κ. Καπουράλο του Άργους.Με ρωτάτε για την Πυροσβεστική εμένα; Τι δουλειά έχω εγω; Να φορέσω κανένα χιτώνιο να στρατευθώ να κάνω και τον διοικητή της Πυροσβεστικης; Εάν μου το ζητήσουν και αυτό και το θέλει η πατρίδα θα το κάνω.Τι να κάνω;"