3 Ιουν 2020

Floyd


Ανατροπή προκάλεσε στην υπόθεση του θανάτου του George Floyd, το πόρισμα του 18ου ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο άτυχος αφροαμερικανός τελικά πέθανε από κορωνοϊό. 


Συγκεκριμένα, το θύμα φαίνεται να είχε το υποκείμενο νόσημα του μαύρου δέρματος, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση, να είχε και το ακόμα πιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα της φτώχειας.

Το νέο πόρισμα από ανεξάρτητο ιατροδικαστή της Κου Κλουξ Κλαν ρίχνει φως σε άγνωστες έως τώρα πτυχές του συμβάντος, όπως την αδυναμία του θύματος να κρατήσει το απαραίτητο social distancing από τους τέσσερις αστυνομικούς.

Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι για να γλιτώσεις από μπάτσο (σε ΗΠΑ και Ελλάδα) είτε γίνεσαι Κεντέρης, είτε κάνεις τον νεκρό σε κάτι κάδους.

Η δυσκολία του Floyd να ανασάνει, αλλά και η έκφραση “I can’t breathe” είναι κλασικά συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, γεγονός που αντιλήφθηκαν άμεσα οι τέσσερις πιστολέρο.

Όπως προκύπτει και από το βίντεο, οι Τζόε, Ουίλλιαμ, Τζακ και Άβερελ προσπάθησαν με αυταπάρνηση να σώσουν το θύμα, χωρίς να λογαριάζουν το ιικό του φορτίο.

Τον έδεσαν άμεσα πισθάγκωνα (ώστε να μην βάζει τα χέρια στο πρόσωπό του), ενώ του υπέδειξαν να φταρνίζεται μεταξύ ζάντας και ασφάλτου για να μειωθεί η διασπορά σταγονιδίων.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό μας διδάσκει τη σημασία της ατομικής ευθύνης, καθώς ο 46χρονος φέρεται να έπιασε ένα πλαστό εικοσαδόλαρο χωρίς γάντια, ενώ είχε εντοπιστεί να μην φοράει και μάσκα, όταν οδηγούσε μόνος του μέσα στο αυτοκίνητό του.

Επίσης, αποδεικνύεται η σοφία της ελληνικής κυβέρνησης, να μας κλείσει όλους στην ασφάλεια των σπιτιών μας και να μην μας αφήσει εκτεθειμένους στους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους, τα πάρκα και τις παραλίες, όπου μπορεί να σε φάει λάχανο ο κάθε μ@λάκας.

Οι προσπάθειες των αρχών τώρα έχουν επικεντρωθεί στην ιχνηλάτηση των επαφών του Floyd, με την αστυνομία και την εθνοφυλακή να απολυμαίνουν και να θερμομετρούν όποιον βρουν μπροστά τους με γκλοπ, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και σπρέι πιπεριού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον, όπου ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να ψάλει στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη πλησίον του Λευκού Οίκου και αργότερα να μυήσει τον Donald Trump στα μυστικά του συντελεστή R0 και της Θείας Κοινωνίας.
Μετά τον τραγικό θάνατο του Floyd, ο πάντα πρωτοπόρος αμερικανικός λαός φαίνεται να έχει βαλθεί να εξαλείψει μια και καλή τον κορωνοϊό, καίγοντας τη χώρα του, όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666 ίσως να σταμάτησε την πανώλη.

Η προτίμηση των κατοίκων της μπασκετομάνας Μινεάπολις να ψειρίζουν τα καταστήματα της εταιρείας Target (χορηγού της έδρας των Minnesota Timberwolves) είναι μια πολύ χαρμόσυνη είδηση, αφού δείχνει, ότι ο λαός δεν ξεχνά τους ευεργέτες του, όταν έρθει η ώρα.

Τέλος, οι αναγνώστες του Πιτσιρίκου δεν χρειάζεται να ζηλεύουν τον Άρη για τις συναρπαστικές εμπειρίες του από τις ΗΠΑ, διότι η ζωή δίνει ευκαιρίες. Μια τέτοια θα είναι και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και ένα “τυχαίο” γεγονός θα είναι αρκετό για να γίνουν όλα πουτάνα και στις δικές τους χώρες.

παπ.

(Αγαπητέ φίλε, εύγε! Κι εγώ το είχα καταλάβει, πως έγινε παρεξήγηση και τζάμπα σκοτώνονται τόσες μέρες οι Αμερικανοί. Πάντως, όντως υπάρχει μια ιστορία, πριν από λίγες μέρες, που ένας τύπος έφαγε 11 σφαίρες από αστυνομικούς στις ΗΠΑ και πέθανε μετά από πέντε μέρες από κορωνοϊό. Ή τουλάχιστον έτσι είπαν. Εν τω μεταξύ, διάβαζα το κείμενό σας και ήταν σαν να διάβαζα κάποιο κείμενο, που έγραψα εγώ. Οπότε, μπορείτε να αναλάβετε να γράφετε τα κείμενα που θα έγραφα, ώστε να με βγάλετε και από τον κόπο. Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net