3 Ιουν 2020

ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας: Πού είναι οι αποζημιώσεις για τον "Ζορμπά";


Πριν λίγο καιρό στην κεντρική αγορά του Βραχατίου έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής, έγιναν για ακόμη μια φορά θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους «σύγχρονους Μαυρογυαλούρους» της κυβερνώσας δεξιάς. 


Η Βουλεύτρια Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία κα Μαριλένα Σούκουλη, ζηλεύοντας τα βήματα του αρχηγού του κόμματός της και περπατώντας όλη την κεντρική αγορά, έταξε και επιχείρησε να καθησυχάσει τις «φωνές» για τις περιβόητες αποζημιώσεις «Ζορμπά» που για ακόμη μια φορά «Πιστώνονται στους πληττόμενους από λεπτό σε λεπτό».

Τα λεπτά όμως έχουν γίνει μέρες, οι μέρες μήνες και κάπως έτσι φτάσαμε να κλείνουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβρη 2 χρόνια από τη θεομηνία.
Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες μετά από το τραγικό εκείνο βράδυ του Σεπτέμβρη του 2018, ο ίδιος ο μετέπειτα Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε σκεπτόμενος για πάνω από 20 λεπτά στα πρανή του χειμάρρου Ζαπάντη στο Βραχάτι, πριν κάνει κι εκείνος τη βόλτα του περπατώντας προς την κεντρική αγορά. Και εννοείται δεν παρέλειψε -καθ’ ότι είχαμε μπει άτυπα σε προεκλογική προετοιμασία- να τάξει στους επιχειρηματίες ότι θα αναλάμβανε προσωπικά τις αποζημιώσεις μόλις θα γινόταν πρωθυπουργός της χώρας.
Η Κυβέρνηση Σύριζα είχε ήδη βάλει τις βάσεις για να δοθούν στους επιχειρηματίες ποσά αντίστοιχα των ζημιών τους και η διαδικασία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Οι αποζημιώσεις των οικιακών ζημιών δόθηκαν όλες στην ώρα τους με κρατική εντολή μέσω των Δήμων.
Βρέθηκαν πόροι για αποκατάσταση δικτύων αποχέτευσης, ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας.
Και όλα αυτά από το Αναπτυξιακό πρόγραμμα «Φιλόδημος» που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να καταργήσει στις πρώτες μέρες κιόλας της ανάληψης της εξουσίας.
Εδώ και οκτώ μήνες το επιτελικό κράτος της ΝΔ κυριολεκτικά εμπαίζει δεκάδες πληττόμενους επαγγελματίες του δήμου μας.
Από τις αρχές Σεπτέμβρη βουλευτές, πολιτευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν βγει φωτογραφίες και έχουν υποσχεθεί με ημερομηνίες ότι οι αποζημιώσεις έρχονται έπειτα από προσωπικές τους παρεμβάσεις (πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι)
Το ιστορικό του εμπαιγμού συνεχίζεται με σαδιστική ακρίβεια στο τέλος κάθε μήνα (είναι όλα έτοιμα, πιστώνονται οι αποζημιώσεις από βδομάδα)
Το ζήσαμε επαναλαμβάνουμε σε δηλώσεις πολιτευτών τον Σεπτέμβρη, σε δήλωση της βουλεύτριας της ΝΔ Μαριλένας Σούκουλη τον Οκτώβρη, δηλώσεις περιφερειακού συμβούλου τον Γενάρη, σε διαβεβαίωσεις από δημοτικούς συμβούλους, από τον ίδιο τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, (οι οποίοι απλώς μετέφεραν τα λόγια κυβερνητικών στελεχών)
μέχρι που ήρθε η καραντίνα και το θέμα έκανε κυριολεκτικά φτερά.
Ο Σύριζα Βέλου – Βόχας, ζητά τώρα που ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής δοκιμάζεται μπροστά από την απειλή νέας οικονομικής καταστροφής, από όλους τους Βουλευτές του νομού, από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και Συλλόγους, να συμπράξουμε ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στην «Οδύσσεια» των αποζημιώσεων. Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία επιχείρηση αβοήθητη, κανέναν επιχειρηματία μόνο του, κανέναν εργαζόμενο χωρίς δουλειά. Είμαστε όλοι πολύτιμοι.
#Μένουμε_Όρθιοι