3 Ιουν 2020

63 δις. ευρώ έχουν σε offshore οι Έλληνες επιχειρηματίες, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες...


τράπεζες στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να λάβουν δάνειο με 80% εγγύηση από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις μέσα στην κρίση του Covid-19 είναι έτοιμο και δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Το πρόγραμμα είναι ύψους 3,65 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα χορηγηθούν σε επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από τον κορονοϊό.


Την ίδια ώρα ωστόσο, μία σημαντική και αποκαλυπτική έκθεση της γενικής διεύθυνσης φορολογίας και δασμών της ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν και στην Ελλάδα πέρασε στα «ψιλά», αν και δημοσιεύτηκε από το Βήμα της Κυριακής.



Η έκθεση της γενικής διεύθυνσης φορολογίας και δασμών, παρουσιάζει το 1,5 τρις ευρώ που φυλάσσουν σε  offshore οι πολίτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται στην 5η θέση, έχοντας αποθησαυρίσει 63 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους και «προηγούνται» των Ιταλών και Ισπανών.

Πρώτοι στη λίστα είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν σε υπεράκτιες εταιρείες περί τα 330 δισεκατομμύρια ευρώ, με δεύτερους τους Γάλλους με 277 δισεκατομμύρια ευρώ και τρίτους τους Βρετανούς με 218.