30 Μαΐ 2020

Η εκδίκηση του "κλικ"


Κοίταξε να δεις τώρα! Ξέρεις τι είναι να σε εκδικείται ένα κλικ εν τη γενέση του; Δεν το θέλει ούτε ο Θεός.
 Ξέρεις για ποιο κλικ λέω , που το κάνει ο πολίτης και τσουπ παίρνει την ληξιαρχική πράξη γέννησης, γάμου , θανάτου και αισθάνεται ο πιο τυχερός δημότης της χώρας! Αυτό!



Αυτό το " κλικ" που θανατώνει την γραφειοκρατεία , τις ουρές, την ταλαιπωρία του πολίτη και που πράγματι ο υπουργός κ. Πιερακάκης έχει κάνει καλή δουλειά σε σχέση με την διαδικτυακή διακυβέρνηση. 

Αλλά το να πανηγυρίζεις το κλικ αυτό που καλώς το έκανες , ως ένδειξη γνώσης, καλής διαχείρισης και κυρίως ως ...πραγμάτωσης προεκλογικής υπόσχεσης, να το πανηγυρίζεις αυτό το κλικ ως κατάκτηση δική σου, ΕΝΩ την ίδια ώρα το πανηγυρίζει και η κυβερνηση πώς να το πω κομψά; 


Να πιστέψω μάλλον την κυβέρνηση; Δικό της είναι στο κάτω κάτω!


Η απλότητα έχει πάντα την ομορφιά της.

Και η αλήθεια στην σωστή της διάσταση, κερδίζει τις εντυπώσεις. 
Ετσι φτάσαμε ως εδώ..
Κι ενώ τα 6 κλικ κυριάρχησαν για κάποιες ώρες, το δελτίο τύπου του συγκεκριμένου υπουργείου τα...κατατρόπωσε!

Όπως λέει και στο δελτίο του το εν λόγω υπουργείο (με χθεσινή ημερομηνία).."Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας επισπεύστηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών., και περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

Το gov.gr συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (503) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην αρχή η οποία ζητά την έκδοσή τους χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτήν."

Αυτά τα 6 κλικ   που πράγματι  μας απλουστεύουν τα πράγματα, καλώς ήρθαν! 

Αλλά παρακαλώ στην σωστή τους διάσταση.

Άλλωστε "κλικ" είναι!