30 Μαΐ 2020

Ποσειδωνία ή 6ο Σύνταγμα ; Πού θα γίνει το νέο Διοικητήριο;


Και είχα μια χαρά που μπήκε στην ατζεντα της Περιφέρειας το Δοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. 
Πρέπει μαζί με εμένα να είχαν χαρά και οι αναγνώστες μας γιατί αν κοιτάξει κανείς...

 τα δημοφιλή θέματα του Jenny' s World θα δει πως η είδηση για το νέο διοικητήριο ενδιέφερε πολύ.
Η αλήθεια είναι πως πρώτη είχα σημειώσει και διαμαρτυρηθεί για την μειονεκτική θέση της Κορινθίας έναντι των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων  όπου έχουν δρομολογηθεί ήδη τα σχέδια για τα νέα Διοικητήρια. Τουλάχιστον όπως έχει ανακοινωθεί.
Και ξαφνικά η...σύγχιση!
Ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης, ο οποίος έχει ορισθεί  από τον κ. Νίκα υπεύθυνος για το θέμα του Διοικητηρίου στην Κόρινθο,  σε 
 ραδιοφωνική του συνέντευξη χαρακτηρίζει ως " Όνειρο απατηλό το διοικητήριο της Κορίνθου να κατασκευαστεί στην περιοχή του Στρατοπέδου .Και δηλώνει πως" η περιφέρεια βλέπει θετικά την περιοχή της Ποσειδωνίας."

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης, ο οποίος παραβρέθηκε στην σύσκεψη αυτή επισημαίνει πως ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως :
" Το διοικητήριο της Κορίνθου δεν μπορεί να γίνει στην Ποσειδωνία γιατί είναι μακριά από το κέντρο της Κορίνθου, θα συζητήσουμε με τον στρατό και θα δούμε" !!!!

Οι παραπάνω επισημάνσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη δεν έχουν διαψευσθεί. 

Αλλά χωρίς καμία διάθεση αντιπολιτευτική θα ήθελα να επισημάνω πως καλό θα ήταν να υπάρξει μια διευκρίνιση για το πού το θέλουμε επιτέλους αυτό το διοικήτηριο.
Πρέπει να επισημανθεί πως   το στρατόπεδο της Ποσειδωνίας όντως έχει παραχωρηθεί στη Νομαρχία Κορινθίας, για την οικοδόμηση νέου Διοικητηρίου. 

Καλό θα ήταν λοιπόν, όλοι να συνδράμουμε σε αυτό, να σπεύσουμε ,να καταλήξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται , γιατί μεταξύ μας, πάλι μπερδευτήκαμε σε ...ίσιο δρόμο, αφού όλοι καταννοούν πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων! 
Και όσον αφορά το στρατόπεδο της Κορίνθου, έχω την αίσθηση πως στη παρούσα συγκυρία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας διευκολύνει κανείς να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. 



Τζ. Σουκαρα