30 Μαΐ 2020

Εξαιρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον σχεδιασμό ίδρυσης Σχολής Ξεναγών - Επιστολή Π. Νίκα στον Χ. Θεοχάρη


Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με επιστολή του, παρά το γεγονός πως η Περιφέρεια εξαιρέθηκε  από τον σχετικό σχεδιασμό του υπουργείου.


“Ασφαλώς και λυπηθήκαμε για την εξαίρεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών, αφού η Περιφέρειά μας πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια τέτοια Σχολή” τονίζει ο περιφερειάρχης, ο οποίος σε δηλώσεις του εκφράζει την εκτίμηση πως αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει δίπλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Π. Νίκας στην επιστολή του, οι προϋποθέσεις για την λειτουργία της εν λόγω σχολής καλύπτονται καθώς:

“α) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, η οποία παρέχει τα κρίσιμα εφόδια για ξεναγούς υψηλού μορφωτικού επιπέδου,

β) η Περιφέρειά μας έχει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία σε

πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά ευρέως, όπως σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία της βυζαντινής περιόδου, νεότερα μνημεία και περιοχές ασύγκριτου φυσικού κάλλους”.

Ο περιφερειάρχης, καταλήγοντας, δηλώνει ότι η Περιφέρεια -στην περίπτωση θετικής απόφασης- “έχει την διάθεση να συμβάλλει και οικονομικά, κυρίως με την παροχή στέγασης για την λειτουργία της Σχολής αλλά και με άλλους τρόπους”.