8 Απρ 2020

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε


Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς, που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να...


περιγράψουν τις εμπειρίες τους. Τους ρωτούν για τις ελλείψεις των συστημάτων Υγείας, για τις πιέσεις που δέχονται από την πανδημία, για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

Δεν κάνουν του ίδιου επιπέδου έρευνα για την Ελλάδα. Εδώ υπάρχει το αφήγημα της ηρωικής προσπάθειας, αλλά σιγή ασυρμάτου σε ότι ακούγεται για ελλείψεις προσωπικού, υλικού και κρεβατιών. Περισσεύουν τα χειροκροτήματα, αλλά απουσιάζει η πραγματική δημοσιογραφική έρευνα.

Κάποιους νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές που προσπάθησαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα να ανοίξουν τα θέματα αυτά, τους διέκοψαν αγενέστατα, γιατί «δεν έφτανε ο χρόνος». Διοικήσεις νοσοκομείων εξέδωσαν εγκυκλίους, με τις οποίες απαγορεύουν στο προσωπικό να μιλάει στα ΜΜΕ.

Τα κανάλια συνόδευσαν τον Κ. Μητσοτάκη και τον Β. Κικίλια στο «Σωτηρία», αλλά δεν είχαν ρεπορτάζ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και το προσωπικό του.

Για τις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν (όπως εξαγγέλθηκαν) τις πρώτες ημέρες της καραντίνας, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Υπάρχει μόνο ένας υφυπουργός Υγείας, που χαρακτήρισε τη σχετική ερώτηση «λαϊκισμό».

Και χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, είδαμε και το απίθανο: αστυνομικούς να δημιουργούν κλοιό γύρω από τη συμβολική διαμαρτυρία των γιατρών και των νοσηλευτών του «Ευαγγελισμού», έτοιμοι να επέμβουν αν ακουγόταν κάτι ανάρμοστο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μας. Με τα κανάλια, φυσικά, να σιγοντάρουν.

Διότι έτσι είναι. Αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ας χειροκροτήσουμε.

ΠΗΓΗ: avgi.gr