27 Μαρ 2018

Welcome στον τουρισμό με… πεντοζάλι , drinks και facilities!!!!


Όταν ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα και το βιώνεις χορεύεις πεντοζάλι από την αμηχανία σου!
Ε! Και αφού δεν το χόρεψαν οι αγορές όπως το οραματιζόταν ο πρωθυπουργός μας, το χόρεψαν οι Κρήτες το περασμένο Σάββατο στην προβλήτα του λιμανιού καλωσορίζοντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν!..

Το πιστεύεις; Η Κόρινθος αποκτά «τουριστική σεζόν» και την προφέρει σαν έμπειρη ατζέντισσα σε έκθεση του ΕΟΤ.
Έμπειρη είναι αγάπη μου φέτος! Δεν την πιάσανε στον ύπνο Κυριακάτικα! Το έφερε Σάββατο να έχει τα μαγαζιά ανοιχτά, τα καφέ αραχτά, τους τετράποδους μπρούμητα και σε φάση «δεν πάω βόλτα σήμερα», την λαική στην Κολιάτσου και τον Φαρμάκη να ατενίζει στην γέφυρα του πλοίου τον Κορινθιακό, να οραματίζεται το ανεβασμένο ηθικό του εμπόρου, του περιπτερά , του αγρότη, του επιχειρηματία. Πιο δίπλα ο καπετάνιος που έχει και 500 άτομα πλήρωμα.Κάτσε καλά! Δεν θα μας φτάσουν οι καρφίτσες στο πέτο!Τι να κάνει και ο Τιμολέων;
1.200 τουρίστες μας ήλθαν! Το πιστεύεις; Πόσες καρφίτσες να παραδώσεις στο πλήρωμα, πόσο πεντοζάλι να χορέψεις με τόσους τουρίστες πρωί πρωί; Και μέχρι να τελειώσει ο χορός σου φέυγουν, να πάρει!
Ο αέρας πάντως του αμέριμνου τουρισμού κατήλθε την σκάλα του κρουαζιερόπλοιου και η λύρα εν τω μέσω του πουθενά άρχισε να παίζει με κέφι και μπρίο!
Και να τα αναψυκτικά κάτω από την τέντα των χορηγών, και να τα drinks και τα welcome ..
Μια γουλιά εις υγείαν των λιμεναρχών και των συνδαιτημόνων τους , μια εις υγείαν του προέδρου του λιμενικού ταμείου ,του δημάρχου που βρήκε κρουαζιερόπλοιο ντελικάτο να χωρά στο λιμάνι,του προέδρου του επιμελητηρίου για την “πίκρα σημερα που δεν έχει σύνορα”, του πληρώματος, των λεωφορειούχων, των οδηγών ταξί και των καλοσυνάτων φιλοξενουμένων.
Την άλλη φορά τάχιστα βελτίωση της αγγλικής παρακαλώ!
Διότι τώρα που άναψε πράσινο για την υδροδότηση σε όλο τον δήμο απαιτείται ένα facilities για να δίνουμε ντουζίνες με νερά τώρα που το έχουμε εύκολο για να ξεδιψάσει ο τουρίστας και να πιει εις υγείαν του Ξένιου Δία!Να μάθουν όλα τα τουριστικά γραφεία τι γίνεται εδώ και να έρχονται να γεμίζουν τα ντεπόζιτα!facilities αγάπη μου και φύγαμε!
Η πρώτη εξαγγελία σπάει κόκαλα : Το νερό προτείνω να χρησιμοποιείται αφειδώς τις ημέρες έλευσης των κρουαζιερόπλοιων ακόμα και στα σιντριβάνια για να κάνουν ποδόλουτρο οι τουρίστριες ..Κυρίως στο σύμπλεγμα του Πηγάσου που ενδείκνυται για φωτογραφίες και στις ντουζιέρες στην παραλία Τσακωνίκων για ευθεία προσέγγιση.Βασική προυπόθεση να μεταφραστεί ο τουριστικός οδηγός! Μην με κοιτάς περίεργα και το προσπερνάς, κάντε μετάφραση στους τουριστικούς οδηγούς που μοιράσατε διότι είδα εγω μια τουρίστρια να τους κοιτά με δέος!Με δέος αγάπη μου κοιτάς τον Πήγασο που είναι και μαύρος ,δεν κοιτάς τον λιλιπούτειο Ποσειδώνα δίχως την τρίαινα , ούτε τον Διογένη που δεν θα τον βρεις όσο και αν ψάξεις. Τον τουριστικό οδηγό τον λαμβάνει ο τουρίστας για να γνωρίσει την πόλη..Σήμα κατατεθέν η Αφροδίτη με τον γύρο σουβλάκι!
Έχουμε χρόνο όλοι να προετοιμαστούμε να κάνουμε την πόλη Μόντε Κάρλο!Φτιάξτε χάρτες έξυπνους και σύντομους γιατί μας παίρνουν τους τουρίστες οι Μυκήνες και η Αθήνα. Με την πρωτεύουσα δεν τα βάζεις αλλά με τον Καμπόσο μπορείς!
Μόλις πλησιάσει το κρουαζιερόπλοιο η πόλη ξεχύνεται στους δρόμους και χορεύει συρτάκι (ειδικά μαθήματα απο την “τερψιχόρη”) .Αφήστε την λεβεντογένα Κρήτη στην θέση της. Μόλις βγουν οι τουρίστες στην προβλήτα και ξεκινήσουν την ξενάγηση στην πόλη αλλάζουν οι πινακίδες και ο καθείς απο εμάς παίρνει υπο την ευθύνη του έναν επισκέπτη..
Ειδικά εκπαιδευμένοι Κορίνθιοι θα αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη εξυπνα και ευφάνταστα, ώστε να μην πλησιάσει το Κέντρο Φύλαξης Αλοδαπών Κορίνθου..Για τον σκοπό αυτό οι εξαγγελίες είναι πολλές και ποικίλες!
Η Κόρινθος ζει το όνειρό της. Διχως τουριστικές υποδομές, σηκώνει τον πήχη ψηλά, μέσα στην οικονομική κρίση και ονειρεύεται ..Παριστάνει τη νήσο της άγονης γραμμής που περιμένει πλοία με εφόδια και τουρίστες. Η Κόρινθος , κόρη της υπερβολής,περιμένει να βρεθεί στα σαλόνια του τουρισμού και στις εκθέσεις διαφημίζοντας τα κάλλη και τις …………παροχές της!!!Πώς μωρέ;
Καλοπροαίρετα και ειλικρινά

Τζένη Σουκαρά

ΜORIASNEWS.GR