27 Μαρ 2018

Πέτρος ο «κωνωποεξολοθρευτής»!


Περιφέρεια η κωνωποκτόνος! Περιφέρεια κωνωποφάγος ! Περιφέρεια ο σφαγέας ό,τι ιπτάμενου ζωυφίου υπάρχει …
Ο φόβος και ο τρόμος των ιπτάμενων ελικοπτέρων, των κωνώπων οποιουδήποτε μεγέθους ακόμα και του τίγρεως κώνωπα, εάν αυτός κάνει το λάθος και σκάσει μύτη στην Πελοποννησική γη.
Όλοι εχθες στην σύσκεψη της ΕΝΠΕ κοίταζαν με δέος τον Περιφερειάρχη Πέτρο τον κωνωποσφαγέα! ..


Μα πώς ραντίζει κι έχει τέτοια αποτελέσματα; Ο Πέτρος μειδιούσε καθήμενος στις δάφνες του σκεπτόμενος πως «όχι δεν θα τους κάνει φίρμες» και θα τους μαρτυρήσει το μυστικό ..Είναι πιο σημαντικό και σπουδαίο , να τους αφήσει να ξύνονται αρχές καλοκαιριού και να ζητούν το έλεος.
Και το έλεος ήλθε! Το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσαν εγγράφως τα εύσημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χρίζοντας την «Περιφέρεια πιλότο» για την καταπολέμηση των κουνουπιών!
Οι μυγοσκοτώστρες ,η σιτρονέλα, και τα απανταχού εντομοαπωθητικά παραδόθηκαν ανευ όρων στον Πέτρο τον εξολοθρευτή!
Πιλότος και εδώ; Χαμογέλασε αυτάρεσκα ο Πέτρος.Σε τι εποχή καλούμαι να οδηγήσω του ιθαγενείς;
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήραν την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσαν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υιοθετήσουν την καλή αυτή πρακτική, ώστε να επιτευχθούν ανάλογα αποτελέσματα.
Ακόμα και ο πρόεδρος Αγοραστός γονάτισε στο σχέδιο εξολόθρευσης του Πέτρου και ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, βάση της εμπειρίας της Πελοποννήσου και των κωνωποθυμάτων πολέμου, προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.
Η στρατηγική του προγράμματος και η στοχευμένη προσπάθεια δημιουργίας παρατηρητηρίου τα έτη 2016 – 2017, με στόχο τη διερεύνηση και τεκμηρίωση όλων των νόσων που μεταδίδονται με έντομα διαβιβαστές, αναπτύχθηκαν από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο.
Που πάει να πει αναγνώστη μου πως ο Πέτρος φροντίζει κι ελέγχει πάσα νόσο ..
Τ΄ακους;
Τζένη Σουκαρά

MORIASNEWS.GR