10 Νοε 2016

Το Αμερικανικό Όνειρο


by To Skouliki Tom
Σοκαρισμένη είναι η υφήλιος από την εκλογή Τραμπ, αφού οι ίδιοι δημοσκόποι που είχαν προβλέψει ΝΑΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα και ΟΧΙ στο Brexit, έπεσαν έξω και στις αμερικανικές εκλογές.
Μετά την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου στην Ιστορία της, η καλύτερη αστική δημοκρατία του κόσμου (εδώ γελάμε)


 απέτυχε να εκλέξει και την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην Ιστορία της, αλλά δεν πειράζει, αφού εξέλεξε το πρώτο χρυσόμαλλο τέρας στην Ιστορία της κι αυτό είναι οπωσδήποτε μια επιτυχία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού κατάφερε να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και βρέθηκε πίσω με 25% έναντι 75% της Χίλαρι Κλίντον στις αρχικές προβλέψεις (δηλαδή 1 προς 3), κατόρθωσε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να εκλεγεί πρόεδρος, όπως ακριβώς και οι Cleveland Cavaliers που επέστρεψαν από το 1-3 κόντρα στους Golden State Warriors και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Οι πολιτικοί αναλυτές των ΜΜΕ και του διαδικτύου (ξέρετε τώρα, κάτι βαθιά νυχτωμένοι που ζουν κλεισμένοι στη φούσκα τους και κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους, εντελώς αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία) μας είχαν πρήξει τα παπάρια για τη σίγουρη νίκη της Χίλαρι, αλλά όλοι εμείς οι λαϊκιστές τα ακούγαμε και γελάγαμε, αφού μπορεί να μην ξέρουμε, πώς ακριβώς σκέφτεται ο γιδοβοσκός της Αλαμπάμα, αλλά ξέρουμε πολύ καλά, πώς σκέφτεται ο γιδοβοσκός του Αγίου Παντελεήμονα, που ψήφισε Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον, κατάφερε να νικήσει και ένα ολόκληρο σύστημα που συσπειρώθηκε εναντίον του, από τα ΜΜΕ και τα διάφορα foundations μέχρι τους αστέρες του Hollywood και του ΝΒΑ.

Bέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνήσιο προϊόν του συστήματος και αγαπημένο παιδί των αγορών, οι οποίες ιστορικά λατρεύουν να χαϊδεύουν το κεφαλάκι του φασισμού και να τον χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους, είτε αυτός έχει μουστάκι-οδοντόβουρτσα, είτε χρυσαφί περουκίνι.

Για τον καπιταλισμό, είναι όλοι ίδιοι. Business as usual.

Όλοι είναι ίδιοι, έλεγαν και διάφοροι, που δεν έβρισκαν καμία διαφορά μεταξύ Χίλαρι και Τραμπ, αν και οι κάτοικοι των 7 χωρών που βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ δήλωσαν, ότι προτιμούν 100 φορές να τρώνε βόμβες στο κεφάλι από μια πολεμοχαρή φεμινίστρια, παρά από έναν αιμοσταγή σεξιστή.

Δεν θέλατε Μπέρνι Σάντερς, πατσαβουράκια μου. Τον θεωρούσατε πολύ αριστερό. Θέλατε τη Χίλαρι. Φάτε τώρα τον Τραμπ και καλοχώνευτος.

Από την εκλογή Τραμπ δεν πρόκεται να αλλάξουν πολλά (αλίμονο αν ένας μόνο άνθρωπος μπορούσε να κάνει τη διαφορά), αλλά σίγουρα άνοιξε ο δρόμος για ένα σωρό φασίστες ανά την υφήλιο, που μιλούν απευθείας στα κατώτερα και πιο ζωώδη ένστικτα των ανθρώπων. Εξού και οι φρενήρεις πανηγυρισμοί της Λε Πεν στη Γαλλία. 

Από όλες τις catch phrases του Τραμπ, μία ξεχώρισα περισσότερο. "Don't miss this opportunity", έλεγε και ξαναέλεγε ο Ντόναλντ, αφήνοντας του ψηφοφόρους να συμπληρώσουν τη φράση όπως ήθελαν.

Και πιστέψτε με, η φαντασία του ψηφοφόρου είναι αχαλίνωτη.

Ο Τραμπ δεν πρόκεται να κάνει τίποτα, από αυτά τα ακραία που έταξε και τίποτα από τα άλλα που δεν έταξε ποτέ με συγκεκριμένο τρόπο.

Όπως έγραψε και ο φίλος Νίκος Νικήτογλου, ο Tραμπ που ξέρετε, δεν θα έχει καμία σχέση με τον Τραμπ μετά την επαφή του με τη γραφειοκρατία της Ουάσινγκτον - πολιτική και στρατιωτική.

Και ο κόσμος μας δεν θα γίνει πιο επικίνδυνος. Ήταν πάντα.

Επίσης, όσοι ελπίζετε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια του Τραμπ, επειδή, αν και στο ίδιο κόμμα, είχαν ταχθεί προεκλογικά εναντίον του, μάλλον δεν έχετε διδαχτεί τίποτα από τη διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα τα ψηφίζουν όλα με χέρια και με πόδια. Γιατί η εξουσία είναι γλυκιά.

Όμως μην απογοητεύεστε. Η ίδια μάζα που έστειλε τώρα τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο, είναι η ίδια μάζα που ψήφισε 2 φορές Ομπάμα και είναι η ίδια που μπορεί να βγάλει πρόεδρο το 2020 τη Μισέλ Ομπάμα ή ακόμα καλύτερα τον ράπερ και σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν, Kanye West.

Το Trump effect θα ξεφουσκώσει σύντομα και ο τρελός του χωριού θα γίνει ακόμα μια εκδοχή του madman theory, που εμφάνιζε τον Ρίτσαρντ Νίξον ως απρόβλεπτο και ακραίο αντικομμουνιστή, μόνο και μόνο για να υπάρχει ένα φόβητρο και να κρατιούνται τα μπόσικα των ηγετών του κομμουνιστικού μπλοκ.

Και κάπως έτσι, η ζωή στον άθλιο πλανήτη μας συνεχίζεται.

Εμείς σταθερά, με το γνωστό τρίπτυχο: Μπαλκόνι-πατατάκια-πυρηνικά.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Τραμπ μίλησε στους Αμερικάνους για το αμερικανικό όνειρο. Tους το θύμισε. Τους είπε "Let's make America great again". H Χίλαρι τι ακριβώς τους είπε; "Αmerica is great because America is good". Ότι η Αμερική είναι μεγάλη, γιατί η Αμερική είναι καλή. Δεν βρέθηκε κανείς, να της πει για τη γοητεία του Κακού. Ότι οι άνθρωποι βλέπουν μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού τους στους κακούς. Και υπάρχουν πάρα πολλοί, πλέον, που διψάνε για καταστροφή. Η Χίλαρι είχε στο πλευρό της πολιτικούς αναλυτές, ο Τραμπ είχε αυθεντίες του μάρκετινγκ. Και αυτό έκανε τη διαφορά.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Ερώτηση προς φίλους φιλελέδες: Μήπως και οι λατρέμενοι Αμερικάνοι σας δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν; Μήπως πρέπει να τους βάλουμε κι αυτούς να ξαναψηφίσουν;)

Ζήστε το ελληνικό όνειρο στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges