9 Απρ 2016

Οι πρόσφυγες διαδηλώνουν κατά του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco


Έκπληξη προκαλούν στους Έλληνες οι οργισμένες αντιδράσεις των προσφύγων στη συμφωνία της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.
Οι πρόσφυγες έκαναν διαδήλωση στον Πειραιά και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

 
 Οι πρόσφυγες ζητούν, να παραμείνει το λιμάνι του Πειραιά στους Έλληνες και ζητούν από τους Κινέζους, να επιστρέψουν στην Κίνα.

«Κάτω τα χέρια από τον Πειραιά» και «Ποτέ τον Πειραιά» ήταν δυο από τα συνθήματα, που κυριάρχησαν στην διαδήλωση των προσφύγων.

Εκπρόσωπος των προσφύγων είπε, πως δεν είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλάει το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό λιμάνι της χώρας, ενώ προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα, πως θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου, για το έγκλημά του να πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά.

Απαντώτας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι πρόσφυγες είπαν, πως αυτοί έχασαν την πατρίδα τους αλλά δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να ξεπουλήσει την Ελλάδα.

«Η Συρία χάθηκε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποικία» έλεγαν οργισμένοι οι πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν, αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Cosco για το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.

Η διαδήλωση των προσφύγων κατά του ξεπουλήματος του Πειραιά προκάλεσε αντιδράσεις από Έλληνες περαστικούς, που τους έλεγαν να φύγουν και να πάνε στη χώρα τους να πολεμήσουν.

Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στους πρόσφυγες, που αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας, λέγοντάς τους πως «Εδώ είναι Ελλάδα και θα την πουλήσουμε όλη».

Στην πορεία των προσφύγων κατά του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά δεν συμμετείχαν Έλληνες, γιατί τώρα οι Έλληνες καίγονται, για το αν είναι σεξιστική η διαφήμιση του Jumbo.
 


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net