22 Μαΐ 2013

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Oδηγίες για το "λάθος" των Μαθηματικών


Οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το λάθος θέμα των Μαθηματικών στις εξετάσεις των εσπερινών και επαγγελματικών λυκείων. Δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος, αναφέρουν πηγές του...
 
 υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα ύστερα από σύσκεψη των μελών της Επιτροπής εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».

Σημειώνεται ότι το λάθος εντόπισε η Μαθηματική Εταιρεία που έκανε τη σχετική επισήμανση προς το υπουργείο Παιδείας.

Πηγές του υπουργείου, με αφορμή το περιστατικό, σε άτυπη ενημέρωσή τους επισημαίνουν ότι «το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος».

«Η ασύμβατη υπόθεση που δόθηκε σε αυτό το θέμα, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρουν οι ίδιες
πηγές