22 Μαΐ 2013

Προς πάσα Περιφερειακή κατεύθυνση - Ενταύθα! Της Τζένης Σουκαρά


Τοπίο θολό! Πασπαλισμένο με σκόνη αφρικανική, κατακόκκινη, που σγουραίνει τους θάμνους του Μοριά, κάνει μπούκλες τις σχέσεις των αιρετών, των συνδαιτημόνων και άλλων κοντινών συναφών με την "περιφερειακή ολότητα", και φριζάρει τα σχέδια και τους σχεδιασμούς.



Τοπίο θόλο, από την "αφρικάνα ατμόσφαιρα", προκαλεί στον χορό του ταμ ταμ συστήματα και υποσυστήματα μέχρι τελικής πτώσεως! 
Μέχρι που μια μέρα η αλεργία θα φουντώσει και κάποιος ασφυκτιώντας θα φωνάξει "αέρα"!

Για την ώρα χορεύουμε έναν ιδιότυπο κασιλαμά, αφρικάνικης προέλευσης, άκομψα, άρρυθμα, μπαινοβγαίνοντας στον κύκλο.

Εκεί λοιπόν, την ώρα της αρρυθμίας, της εξόδου εκ του κύκλου, αναστατώνεται ο χορός. 
Κάπου εκεί γίνονται και οι μαρτυρίες. 

Σαν τους δημάρχους που δεν επιθυμούν να κάνουν τους αυλάρχες, αλλά είναι, για να λάβουν το πολυπόθητο χαρτάκι προτεραιότητας στην ένταξη των έργων.

 
Εν τω μέσω της μυθικής Πελοποννήσου, του brand name, του δεδομένου αεροδρομίου, των σούρτα φέρτα tour operators, της τάχιστης έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι, των θυελλωδών συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής, του σχεδιασμού πιλότου για τα απορρίμματα, κλονίζονται οι δεσμοί. 

Και ο κλονισμός φέρνει  υποψηφιότητες, που μπλοκάρουν τις επικοινωνιακές γέφυρες με το Μαξίμου και την Πύλο- μάνα, γίνονται υποψηφιότητες άλλες, που αναπαλαιώνουν το ένδοξο παρελθόν τους για να μπουν στην περιφερειακή εκλογική κονίστρα ξανά και γίνονται όλα αυτά, εν τέλει, κουβέντες, που ρίχνουν τον σπόρο και περιμένουν κάποια στιγμή τον θερισμό. 

Η επικοινωνία φλυαρεί και περί άλλων τυρβάζει, την ώρα που ο περιφερειακός σχεδιασμός πετάγεται στα απορρίμμματα για τα απορρίμματα, στη Μεσσηνία του Νότου. 

Οι εσωτερικοί κλυδωνισμοί επανέρχονται. 
Τα μαχαιρώματα καταφθάνουν με μορφή σαίτας, ενθεν κακείθεν, σε μια πολιτική κατάσταση με εμφανή σημάδια κόπωσης .

Αυτή η παρτίδα σκάκι δυσκολεύει αναγνώστη μου ...

Σε αυτό το θολό τοπίο οι επικοινωνανιακοί αυτοσχεδιασμοί ετοιμάζονται να ζαλίσουν το περιφερειακό σύμπαν, να ζαλιστούν και οι ίδιοι από τον καθημερινό μαγειρευτό αχταρμά .

Οι ημερήσιοι εντολοδόχοι κινδυνεύουν να παρουσιάσουν κρίσεις αυτισμού, μιας και το περιφερειακό εκκρεμές επιδιώκει απελπισμένα την ισορροπία σε ένα θολό, ταραγμένο, πεινασμένο και ενοχλημένο τοπίο.

Το διάστημα θα έχει ενδιαφέρον για τους παρατηρητές και θα είναι γόνιμο για τους αναλυτές.