22 Μαΐ 2013

Φαντάσου την πόλη : ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2013


Τον Ιούνιο 2013 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013» στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου. Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές προτάσεις..
 
 και παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν στην  πόλη της Κορίνθου και την ευρύτερη περιοχή. Στόχος της έκθεσης είναι κάτοικοι και φορείς να φανταστούμε το αστικό και το περιαστικό τοπίο και να συμμετάσχουμε στον διάλογο για την επαναδιαμόρφωση του τρόπου που το αντιλαμβανόμαστε και το κατοικούμε.

Το «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Δημοτική Αγορά Κορίνθου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 έως 23 Ιουνίου 2013 και στα πλαίσια της θα φιλοξενηθούν συζητήσεις για το δημόσιο χώρο, παρουσιάσεις προτάσεων από τους μελετητές τους, αλλά και παράλληλες δράσεις που αφορούν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς και τον παλιό σταθμό του τρένου.
(Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει προσεχώς).

Δημοτική Αγορά Κορίνθου
Διεύθυνση: Κύπρου & Περιάνδρου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ.  10:00-14:00 και 18:00-22:00, Σαβ.-Κυρ. 10:00-22:00
Εγκαίνια: Παρ.14 Ιουνίου στις 20:00
Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City, ομάδα εθελοντών
Διοργάνωση: ΔΙΟΛΚΟΙ

Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Ηλεκτρονική διεύθυνση:  imagine.Korinthos@gmail.com
Facebook: Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013Λίγα λόγια για το Imagine the City

Το Imagine the City είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.
Με δεδομένο ότι στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας, με δεδομένο ότι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην Κοινωνία με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το Imagine the City συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" που διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τα δημόσια έργα, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.
Αξίες
Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.
Σκοπός
η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.
Τι είναι οι εκθέσεις "Φαντάσου την πόλη";
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.