11 Ιαν 2013

Κλείστηκε ραντεβού του Τσίπρα με τον Σόιμπλε στο Βερολίνο


Αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζε αδύνατο, αναμένεται να συμβεί. Την ερχόμενη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και υπέρμαχο του μνημονίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από αίτημα της...
 

Κουμουνδούρου και με τις «ευλογίες» της τρικομματικής κυβέρνησης.
 
Είναι η πρώτη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορυφαίο παράγοντα της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση είχε κανονιστεί πριν από τα Χριστούγεννα σε συνεννόηση με το Αριστερό Κόμμα Γερμανίας (Die Linke).
 

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα γίνει και θα διαρκέσει για περίπου μισή ώρα, ύστερα από αίτημα του κ.Τσίπρα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τη συνάντηση ενημερώθηκε μέσω του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση, που δεν προέβαλε καμμία αντίρρηση στην πραγματοποίησή της.
 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί το Βερολίνο από το Σάββατο και για τέσσερις ημέρες, όπου θα έχει σειρά επαφών με στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, με διανοουμένους και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Die Linke. Επειδή το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό να παρατείνει την παραμονή του στη γερμανική πρωτεύουσα για μία ή δύο ημέρες.