6 Οκτ 2012

Σκοτεινά συμφέροντα: Της λίστας το κάγκελο


«Καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας» αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, σε έγγραφη απάντησή του στο βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με την παρουσία του ονόματός του σε πρόσφατα δημοσιευμένη «λίστα» με 36 πολιτικά πρόσωπα που φέρονταν να ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.
 

Ανάλογες διαβεβαιώσεις έχει δώσει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και στους Ν.Κωνσταντόπουλο, Π.Καμμένο, Γ.Πατούλη, που ζήτησαν διευκρινίσεις για την αναφορά των ονομάτων τους στη λίστα. 
Το zougla.gr, το οποίο είχε αρχικά δημοσιεύσει την «λίστα των 36», κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ για «ψεύδη» και δημοσιεύει νέα έγγραφα, τα οποία τα παρουσιάζει ως επίσημα και αυξάνει τον αριθμό των πολιτικών προσώπων σε 52. Ωστόσο, η νέα λίστα έχει ηχηρές απουσίες.


«Η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ενέργειας, άγνωστων σε εμένα κύκλων, γεγονός το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη», τόνισε o επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Σημειώνεται, πως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το θέμα της «λίστας των 36». Ο Νίκος Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

«Το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη της σκευωρίας σχετικά με την περιβόητη "λίστα" των 36 έγινε» σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας πως θα φθάσει το θέμα μέχρι το τέλος. 

Υπενθυμίζεται, πως τη λίστα με τους «36» είχε δημοσιεύσει η zougla.gr, υποστηρίζοντας μάλιστα πως βρίσκεται στη διάθεση των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα, κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή. Η δημοσίευσή της είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αρκετοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά της.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη:

«Το πρώτο βήμα για την αποκάλυψη της σκευωρίας σχετικά με την περιβόητη «λίστα» των 36 έγινε.

Με σημερινή του ενυπόγραφη απάντηση ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανός Στασινόπουλος, με θάρρος και παρρησία, χαρακτηριστικά βεβαιώνει πως «καμία λίστα ως δημόσιο έγγραφο δεν υφίσταται και συνεπώς δεν αναφέρεται το όνομά σας. Η φερόμενη λίστα αποτελεί προϊόν παράνομης ενέργειας αγνώστων σ’ εμένα κύκλων, γεγονός το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη».

Έχω δηλώσει ότι θα φθάσω το θέμα μέχρι το τέλος. Οι υπεύθυνοι για τη λάσπη στο πρόσωπό μου θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη»


Το zougla.gr κάνει λόγο για ψέματα του επικεφαλής του ΣΔΟΕ και δημοσιεύει έγγραφα τα οποία χαρακτηρίζει ως «επίσημα».

Μάλιστα οι «36» στη νέα λίστα αυξάνονται σε 52, ωστόσο σε αυτά τα έγγραφα, με ημερομηνία 29 και 30 Αυγούστου, λείπουν τα ονόματα των Άρη Σπηλιωτόπουλου, Γιάννη Ανθόπουλου, Μιχάλη Καρχιμάκη, Φεβρωνίας Πατριανάκου, Αθανάσιου Νάκου αλλά και του Νικήτα Κακλαμάνη. Τα ονόματά τους υπήρχαν όμως στην λίστα των 36.  
«Μερικά ονόματα δεν βρίσκονται στις συγκεκριμένες αναφορές. Η απάντηση είναι, ότι συμπεριλαμβάνονται στις αναφορές άλλων περιφερειακών διοικήσεων», γράφει το zougla.gr.

Οι δύο λίστες φέρονται να περιλαμβάνονται σε έγγραφα-επιστολές των Περιφερειακών Διευθύνσεων προς την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ. Η πρώτη έχει αποστολέα την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας του ΣΔΟΕ και απευθύνεται προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος, Στέλιο Στασινόπουλο. Η δεύτερη εστάλη στις 30 Αυγούστου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και πάλι με παραλήπτη τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr