6 Οκτ 2012

K. Kόλλιας:Βολές κατά πάντων!


Έστω κι αργά, τουλάχιστον ο ένας εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή σχετικά με το θέμα του στρατοπέδου.
Πέρα όμως απο αυτό ο κ. Κόλλιας λέει πολλά τα οποία θα σχολιάσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Πέραν τούτου, καλό θα ήταν μαζί....
με το δελτίο τύπου να έχουμε και τις κατατεθημένες ερωτήσεις του βουλευτή για να γνωρίζουμε επακριβώς τι ρωτά την αρμόδια αρχή και σε ποια θέματα εκείνη δεν μας απάντησε. 
Π.χ. Τι ερώτηση κατέθεσε στον κ. Δένδια τις ημέρες που αιφνιδιαστικά καταλήφθηκε το 6ο ΣΠ ;
Έλαβε ποτέ απάντηση απο τον υπουργό; Ή τα είπε όλα στον Σρόιτερ στον ALPHA,πως θα μαζευτούν εδω όλοι οι λαθρομετανάστες της Πελοποννήσου;
 Στην δήλωση του ο βουλευτής αναφέρεται κατά πάντων,θεσμικών που εσιώπησαν και ομοιδεατών του,συναδέλφων του ενδεχομένως(;) που δεν ήθελαν να τον ενισχύσουν υποστηρίζοντας τον αγώνα του να ανοίξει το στρατόπεδο.
Αυτό που δεν μας λέει ο κ. Κόλλιας είναι "η ταμπακιέρα"! Τι θα γίνει με το Κέντρο Παράνομων Μεταναστών και πώς πρόκειται να αντιδράσει αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια πως θα φιλοξενεί "όλη την Πελοπόννησο;"
Πώς πρόκειται να αντιδράσει όταν κατ εξακολούθηση απαξιώνει τους ίδιους του βουλευτές του κόμματός του; 
Αυτό δεν μας το αποκαλύπτει.
Αντιθέτως είναι αισιοδοξος πως είμαστε σε καλό δρόμο για την επίλυση του προβλήματος των λαθρομεταναστών στην χώρα μας...

Στο δελτίο τύπου ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:


Νέα ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα των λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο της Κορίνθου. Σχετικά με το ζήτημα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης των φορέων και των κατοίκων της Κορίνθου σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πήρε ή θα πάρει στο μέλλον το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το Στρατόπεδο Κορίνθου, με υποχρέωσαν να καταθέσω νέα ερώτηση προς τον κύριο Δένδια. Είναι η δεύτερη ερώτηση που καταθέτω για το θέμα από την ημέρα που, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, το Στρατόπεδο μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.
Η πρώτη αφορούσε το τι μέλλει γενέσθαι με τους λαθρομετανάστες μετά την παρέλευση του νομίμου ορίου κράτησης. Έπειτα από την παρέλευση έξι έως δώδεκα μηνών, και εφόσον δεν έχει καταστεί δυνατή η επαναπροώθησή τους, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους αφήσει ελεύθερους. Μετέφερα την ανησυχία μας ότι η πόλη της Κορίνθου θα μετατραπεί σε έναν απέραντο, ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο χώρο φιλοξενίας για χιλιάδες μετανάστες. Την Παρασκευή κατέθεσα και δεύτερο έγγραφο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου για τη συνεχιζόμενη πρακτική εκ μέρους του Υπουργείου να αποφασίζει και να εκτελεί χωρίς καμία ενημέρωση και βεβαίως χωρίς καμία συγκατάθεση από την κορινθιακή κοινωνία.
Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς σε τι αριθμό θα ανέλθουν οι λαθρομετανάστες που κρατούνται στο Στρατόπεδο, κανείς δεν είναι ενήμερος για το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση, τι υποδομές κατασκευάζονται και τι μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των πολιτών. Πρόκειται για ερωτήματα που μας απασχολούν όλους και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουμε λάβει επίσημες απαντήσεις. Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία του Στρατοπέδου ως έχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν. Έχουμε εναλλακτικές και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε προτάσεις. Πλην όμως εάν το Υπουργείο δεν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα φροντίσω το θέμα να συζητηθεί πλέον σε άλλο, ανώτατο θεσμικό επίπεδο.
Για την ιστορία και επειδή πολλά ακούγονται περί του δικού μου ρόλου στην υπόθεση του στρατοπέδου, οφείλω με δυο λόγια να βάλω ορισμένα πράγματα στη θέση τους.
Πρώτον, κανείς δεν αντέδρασε όταν, αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα σχέδιο, προαναγγέλθηκε το κλείσιμο του στρατοπέδου. Αντιθέτως, θεσμικοί παράγοντες επέλεξαν τη σιωπή, προτιμώντας να υπηρετήσουν δικές τους κομματικές σκοπιμότητες για να διαφυλάξουν τη θέση τους.
Δεύτερον, πέρασε ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας, κατά το οποίο είχα τονίσει επανειλημμένα ότι εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου, το μέλλον του θα ήταν αβέβαιο.
Τρίτον, ο κύριος Μπεγλίτης δήλωνε ότι είχε δρομολογήσει τη διαδικασία για την παράδοση του Στρατοπέδου ή μέρους του στο Δήμο. Πλην όμως στις 3 Μαΐου 2012 ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωνε ότι δεν υπάρχει ούτε μισό έγγραφο παραχώρησης (σχετική δήλωση στο http://www.moriasnews.gr/2012/05/pnevmatikos-min-mas-kounas-to-daktilo-k-begliti/). Υπενθυμίζω ότι το Στρατόπεδο Ποσειδωνίας είχε παραδοθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδικοίκηση με διαδικασίες που δεν διήρκεσαν πάνω από είκοσι ημέρες, ώστε αναρωτιέται κανείς τι είδους  παιχνίδια παίχτηκαν αναφορικά με το Στρατόπεδο Κορίνθου.
Στη συνέχεια έκανα μεγάλες προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει κανονικά το Στρατόπεδο. Και δεν θα μπορούσε ποτέ ένα ενεργό Στρατόπεδο σε πλήρη λειτουργία να καταργηθεί και να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Αυτές τις προσπάθειες δεν τις υποστήριξε κανείς πλην των κ.κ. Καλλίρη, Νανόπουλου και Λάσκα, ώστε το άνοιγμα του Στρατοπέδου να αποκτήσει δυναμική. Δυστυχώς, οι υπόλοιποι  προτίμησαν να καταδικάσουν την Κορινθιακή κοινωνία, φοβουμένοι μην τυχόν ενισχύσουν τη δική μου πολιτική θέση.
Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν σήμερα να εκμεταλλευτούν την υπόθεση του Στρατοπέδου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης μόλις λυθεί το θέμα των λαθρομεταναστών. Και από τις ενέργειες της Κυβέρνησης κρίνω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την επίλυσή του. Δική μας δουλειά ως Κορινθίων είναι να φροντίσουμε ώστε οι τελικές λύσεις να μην είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε να ανατρέψουμε τα σημερινά δεδομένα.»