6 Οκτ 2012

«Θερμή» υποδοχή σε Μέρκελ ετοιμάζουν τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη «συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 13:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν παναττική τρίωρη στάση εργασίας από...
 
 τις 12.00 μέχρι τη λήξη ωραρίου, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν  με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει  σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, πως πανεργατικό συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί και τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της Άγκελα Μέρκελ και «καλεί τον κόσμο του, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες» και να συμμετάσχουν τόσο στο συλλαλητήριο της 8ης όσο και της 9ης Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, που ανέφερε πως «δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι», αλλά και την επίσκεψη Μέρκελ, τονίζει :

«Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να μη γνωρίζει που πατά και που βρίσκεται. Η μόνη μάχη που δίνει η κυβέρνηση, είναι αυτή της επικοινωνιακής διαχείρισης της εξαπάτησης του ελληνικού λαού και του εκβιασμού του να δεχτεί και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα. Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο θα είναι μια ακόμα επίδειξη υποταγής  στα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, από μια κυβέρνηση που βουλιάζει από τους αγώνες των εργαζομένων».

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση, για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό και υπογράμμισε, ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι έτοιμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, ημέρα επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία.

Στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι, «να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο». Επίσης, θα επιδοθεί στον Γερμανό πρέσβη ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «Λίστας Χριστοφοράκου».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr