6 Οκτ 2012

Καταγγελία - ΣΟΚ απο τον Γιάννη Μανιάτη: "Δέχομαι απειλές .."


Εξελίξεων συνέχεια στο σήριαλ της πρωτοφανούς αντιπαράθεσης στη Βουλή όπου βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετέτρεψαν το Κοινοβούλιο σε... γήπεδο, επιτιθέμενοι φραστικά στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη.Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM...
ο κ. Μανιάτης αποκάλυψε πως τρεις ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων, δέχθηκε δύο απειλητικά τηλεφωνήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιάτης είπε:

«Περίπου τρεις ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων, η συνεργάτιδά μου στο βουλευτικό μου γραφείο δέχθηκε δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, με απόκρυψη αριθμού, όπου της είπαν, "ο Μανιάτης έχει τελειώσει, θα τον τελειώσουμε, τα σημερινά ήταν μόνο η αρχή, να δεις τι θα πάθει τις επόμενες μέρες". Και βεβαίως, πρέπει να σας πω ότι ενημέρωσα αμέσως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Δένδια, και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».


ΠΗΓΗ: Newpost.gr 

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΕΧΘΕΣ  


Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η συζήτηση της επερώτησης της Χρυσής Αυγής σχετικά με την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ) καθώς οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν από την αίθουσα εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Ι. Μανιάτη ο οποίος μόλις είχε πει από του βήματος της Βουλής ότι «τα τάγματα εφόδου δεν θα περάσουν». 
Εξαλλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κουνώντας τα χέρια και φωνάζοντας «είστε κλέφτες και απατεώνες, είστε αλήτες και λαμόγια, θα λογοδοτήσετε γιατί 20 χρόνια κλέβατε τη χώρα».

Ο προεδρεύων κ. Αθ. Νάκος αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά την συνεδρίαση και οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα ενώ στον διάδρομο συνέχισαν να εκστομίζουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι «αν πάει στην Αργολίδα ο Μανιάτης θα τον πάρουν με τα πορτοκάλια». Επιπλέον, σχολίαζαν: «Γλύφει τον Βενιζέλο. Ας τολμήσει να πάει στην Αργολίδα», και «ΠαΣοΚ τέλος»!

Απαντώντας αργότερα στις απειλές ο κ. Μανιάτης είπε ότι «όποιος απειλεί βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου να ξέρει ότι αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εγώ δηλώνω ότι θα συνεχίσω παρά τις απειλές να κατεβαίνω και να συνομιλώ με τους ανθρώπους της Αργολίδας. Δεν φοβάμαι. Είμαι όρθιος και θα κρατηθώ μέχρι τέλους όρθιος».

Νωρίτερα ο βουλευτής του κόμματος κ. Ηλ. Κασιδιάρης είχε πει ότι «ο Παπανδρέου είναι 25% Ελληνας», ενώ αναφερθείς στον κ. Ευ. Βενιζέλο και τα όσα έχει υποστηρίξει σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι «δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να του πει "σκάσε"». Ο κ. Μανιάτης στηλίτευσε τους χαρακτηρισμούς αυτούς κάνοντας λόγο για «φασιστικά λεκτικά σκουπίδια», ενώ αργότερα ανεβαίνοντας στο βήμα έκανε λόγο για «οχετό ύβρεων και συμπεριφορές "καρφίτσας", παρακράτους και ταγμάτων εφόδου». «Η Δημοκρατία θα νικήσει», πρόσθεσε και ακολούθησε πανδαιμόνιο από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές της οποίας έξαλλοι άρχισαν να εκτοξεύουν ύβρεις και αποχώρησαν.
Επισης, ο κ. Κασιδιάρης είχε πιο πριν καταφερθεί και κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο οποίος μίλησε χθες Πέμπτη με τους απεργούς των ναυπηγείων οι οποίοι είχαν εισβάλλει στον χώρο του Πενταγώνου: «Θέλετε να ξεφτιλίσετε το στρατό. Αυτό κάνετε από το 1974. Τι δουλειά είχε ένας στρατηγός, ένας ένστολος, να πάει να μιλάει ασκεπής με διαδηλωτές; Ας πήγαινε ο Παναγιωτόπουλος», είπε, και πρόσθεσε: «Σε λίγο θα τον δούμε με μούσια και κοτσίδα, αλλά τι περιμένεις από κάποιον που αντί να καταστρώνει υπηρεσιακά σχέδια κάθεται όλη μέρα πάνω από το τάμπλετ και στέλνει μηνύματα».

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας είπε ότι επικοινώνησε με τους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ που τον διαβεβαίωσαν ότι ο χώρος του υπουργείου «φυλάσσεται επαρκώς από οποιαδήποτε εχθρική απειλή». Και πρόσθεσε: «Αν θέλει κάποιος να μετατρέψει τους εργαζόμενους των ναυπηγείων που βρίσκονται σε απόγνωση παραμένοντας έξι μήνες απλήρωτοι εχθρό λαό, τότε ας βγει να χαρακτηρίσει εχθρό λαό και τους αποστράτους που είχαν διαδηλώσει στο Πεντάγωνο».

Ανακοίνωση ΠαΣοΚ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επίθεση της «Χρυσής Αυγής» στον Γιάννη Μανιάτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H σημερινή χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της «Χρυσής Αυγής», στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης για την ΑΟΖ στην Ολομέλεια της Βουλής, θέτει πλέον ζήτημα λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Η δημοκρατία αντέχει όταν αυτοπροστατεύεται.

Οι επαγγελματίες τραμπούκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μάθουν να σέβονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Αυτό όμως πρέπει να τους το επιβάλλει η ίδια η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τα όργανά της.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την άμεση σύγκλιση της διάσκεψης  των Προέδρων της Βουλής για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις».



ΠΗΓΗ: to vima.gr