12 Οκτ 2012

Κακλαμάνης: «Ο Στουρνάρας είναι άνθρωπος των τραπεζιτών»


Στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη μπήκε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη νέα απόκλιση μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας - ύψους 550 εκατ. ευρώ που αφορά στον προϋπολογισμό του 2013 - για...
 
 έσοδα από την καταβολή τόκων επί των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το κράτος από τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά, το ποσό αυτό να καλυφθεί με νέα μέτρα κι όχι από τις τράπεζες, κάτι που, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, αποκλείει το οικονομικό επιτελείο.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο Ν. Κακλαμάνης διαχώρισε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας: «Ο κ. Σταϊκούρας δίνει τη μάχη, δεν ξέρω, αν έχει εγγράψει ο κ. Στουρνάρας τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό» και συνέχισε, τονίζοντας: «Αν δεν ληφθούν αυτά πίσω, ας έρθει ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του οι τραπεζίτες να ψηφίσουν στη Βουλή».

Ο βουλευτής της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο στην επίθεσή του εναντίον του κ. Στουρνάρα, λέγοντας: «Μα ήταν πάντα με την πλευρά των τραπεζών. Τραπεζίτης ήταν ο άνθρωπος. Να τα λέμε αυτά». 

Στη συνέχεια, σε παρατήρηση ότι πρόκειται για μομφή εναντίον του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε «η εμπιστοσύνη αποκτάται από την αποτελεσματικότητα και την άσκηση πολιτικής». 
Τέλος, σημείωσε, ότι ο κ. Στουρνάρας «δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, διότι είναι διορισμένος από μια κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr