31 Αυγ 2012

Όλη η αλήθεια για το 6ο ΣΠ


Ένα ενδιαφέρον άρθρο έχει αναρτήσει σήμερα στην sfedona.gr ο συνάδελφος Λάκης Γιαννιδάκης για το 6ο ΣΠ..Εκτός των άλλων που θα διαβάσετε ,αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
".....Επειδή όλες αυτές τις ημέρες πολλοί και για διάφορους...
λόγους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα τεκταινόμενα στο 6ο Σύνταγμα , με άθλιο και επικίνδυνο πολιτικό τρόπο ,χρησιμοποιώντας λαϊκίστικες πρακτικές , οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με εγκυρότητα και στοιχεία.

Και να ξεκινήσουμε από το θέμα για την πληρωμή σίτισης και άλλων εξόδων κράτησης των λαθρομεταναστών .Σας γνωρίζουμε λοιπόν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι:

ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΙΤΙΣΗΣ , ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !

Αυτή είναι η αλήθεια και έπρεπε τουλάχιστον Βουλευτές , Αυτοδιοικητικοί και λοιποί φορείς να την γνωρίζουν.

Γιατί ειδικά οι 4 βουλευτές μας και ο δήμαρχος Κορινθίων διαθέτουν την κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη που έπρεπε ΠΡΩΤΟΙ να γνωρίζουν τον νόμο Ν.3907/2011(ΦΕΚ Α-7/26.01.2011) ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ..

Και να μην παριστάνει κανείς τον ανήξερο και τον έκπληκτο με τις εξελίξεις αυτές!

Η χώρα μας αγαπητοί φίλοι έπρεπε από εποχής Σημίτη εδώ και 12 περίπου χρόνια να είχε εναρμονιστεί με τις Κοινοτικές Οδηγίες για τους λεγόμενους “λαθρομετανάστες”!

Τότε όμως ο κ. Σημίτης ήθελε να φανεί χρήσιμος και ευεργετικός στα μεγάλα αφεντικά της χώρας αλλά και στους νεόπλουτους από το χρηματιστήριο Έλληνες ,και να αφήσει τους “κακούς” σήμερα Πακιστανούς ,Αφγανούς και Αφρικανούς μετανάστες όπως και χιλιάδες ακόμα μετανάστες των πρώην ανατολικών χωρών της Ευρώπης να εργάζονται με “δουλικό” τρόπο σε χειρωνακτικές εργασίες!

Τότε λοιπόν εμείς οι “ευαίσθητοι” σήμερα για την έξαρση της εγκληματικότητας Έλληνες, χρησιμοποιούσαμε κατά δεκάδες χιλιάδες τους άμοιρους αυτούς οικονομικούς μετανάστες στα Ολυμπιακά έργα ,στους εθνικούς δρόμους , στις οικοδομικές εργασίες που βρισκόντουσαν σε άνθηση και η κάθε κουτσή-Μαρία έκανε τεχνική-κατασκευαστική εταιρία !Το REAL ESTATE μας μάρανε τότε! Τρομάρα μας!!

Και ακόμα στα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες , τις αλυσίδες αρτοποιίας -ζαχαροπλαστικής και super market αλλά και σε άλλα ακόμα καταστήματα.

Τους χρησιμοποιούσαμε ως εργαζομένους αλλά και ανθρώπους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, με το 1/3 ,1/4 ακόμα και 1/5 του μεροκάματου του Έλληνα εργαζόμενου ,βάζοντάς τους να δουλεύουνε δωδεκάωρο και ανασφάλιστοι!Δεν είχαμε βλέπετε ανακαλύψει ακόμα την φοροδιαφυγή και την κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων!!

Και όλα αυτά σε γνώση της Κυβέρνησης και του αμαρτωλού πολιτικού μας συστήματος.

Ήρθε η εποχή του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας και παρότι τα οικονομικά δεδομένα είχαν αρχίσει να αλλάζουν έντονα έως και δραματικά ,καμία μα καμία απολύτως μέριμνα για το σοβαρό θέμα των οικονομικών μεταναστών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας!

Και μόλις πριν από ενάμιση χρόνο η τότε Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποφασίζει να ψηφίσει τον απαραίτητο νόμο που θα εναρμόνιζε πλέον τις Κοινοτικές Οδηγίες μια δεκαετίας και πλέον για την ίδρυση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής!!

Και μετά την ψήφιση του νόμου ενάμισι χρόνο μετά αποφασίζει η τριπολική Κυβέρνηση Σαμαρά -όταν ο κόμπος έφτασε πλέον στο κτένι και με την άμεση πλέον απειλή του εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας- την ενεργοποίησή του και την ίδρυση του ΚΕ.Π.Υ Κορίνθου.
Αυτά λοιπόν και πολύ περιεκτικά για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και χωρίς ωραιοποιήσεις ή πάθη και φανατισμούς.

Σύμφωνα όμως με την Ευρωπαϊκή οδηγία που συμπεριλαμβάνεται στον Ελληνικό νόμο η ίδρυση και λειτουργία των ΚΕ.Π.Υ απαγορεύεται να γίνεται μέσα στους χώρους στρατοπέδων!

Γιαυτό λοιπόν η sfedona.gr πάλι πρώτη και αποκλειστικά έδωσε με έκτακτη ανάρτησή της την είδηση ότι ΤΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ! ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!
Γιατι ο νόμος είναι σαφής :  Την ευθύνη για τα ΚΕ.Π.Υ και τους “λαθρομετανάστες” έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι λοιπόν τις επόμενες μέρες όπως γράψαμε αποκλειστικά μπαίνει τέλος στην ιστορία του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου που μετατρέπεται σε ΚΕ.Π.Υ υπό την ευθύνη πλέον της ΕΛ.ΑΣ !
Βέβαια σύμφωνα με τις Κοινοτικές οδηγίες πρέπει να φτιαχτούν και κάποια άλλα πράγματα μέσα στο στρατόπεδο το κυριότερο των οποίων είναι το Ιατρείο του Κέντρου.

Ένα σωστά εξοπλισμένο και στελεχωμένο Ιατρείο που να μπορεί να εξασφαλίζει καθημερινά την περίθαλψη που εξασφαλίζουν σήμερα τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας.

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη μεταφραστική και νομική υποστήριξη των κρατουμένων μεταναστών.

Και ξαναλέμε για μια ακόμη φορά ότι όλα αυτές οι δαπάνες καθώς και για την σίτιση των μεταναστών και των φυλάκων τους καλύπτονται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι από το υστέρημα της πατρίδας μας όπως λαϊκίζουν κάποιοι! !

Και να πάμε τώρα στο θέμα της σίτισης και να δούμε αν σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση σε ανάλογες εταιρίες κέτερινγκ.

Και εδώ ο νόμος είναι σαφέστατος παρά τα όσα εγράφησαν και την κριτική που ασκήθηκε ως κάποιο σημείο και από εμάς τους ίδιους.

Λέει λοιπόν το προεδρικό διάταγμα 60/2007 για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας στις Διατάξεις της οδηγίας 2004/18/ΕΚ , ότι για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης (που ορίζονται στο σχετικό διάταγμα) κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις είναι δυνατή άπαξ η διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού......"