15 Μαΐ 2012

Non paper καίει Καμμένο. Πλήρες πολιτικό αδιέξοδο. Ολοταχώς προς εκλογές


Σύγχιση αλλά και οριστική ακύρωση της απόπειρας σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων φαίνεται ότι προκαλεί ανεπίσημο έγγραφο (non paper) του Πάνου Καμμένου, το οποίο παρουσιάστηκε από την δημόσια τηλεόραση και το Mega και φέρεται να περιγράφει...
όρους του προέδρου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ώστε να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο o κ. Καμμένος - πέραν της πρότασης των επτά σημείων που κατέθεσε στην προεδρία της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση των αρχηγών - υπέβαλλε δύο όρους, ώστε το κόμμα του να δώσει ψήφο ανοχής λίγων μηνών, σε περίπτωση που η χώρα βρισκόταν σε κίνδυνο ή υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.
Ως όρους οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" φέρονται να θέτουν τον ορισμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και ορισμένων αξιωματούχων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Με τηλεφωνική παρέμβαση του στην  εκπομπή της κυρίας  Στάη στην ΝΕΤ, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε άγνοια για το έγγραφο, που όπως είπε, δεν έχει σταλεί από το κόμμα του. 
Ανακοίνωση, όμως, από  το γραφείο Τύπου της προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει, ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και ότι μοιράστηκε στα υπόλοιπα κόμματα λίγες ώρες μετά την παράδοσή του από τον κ. Καμμένο και με προτροπή του τελευταίου, ώστε να ενημεωθούν τα άλλα κόμματα εν όψει της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών.  Αλλωστε στο έγγραφο είχε αναφερθεί στις δηλώσεις του και ο κ. Σαμαράς, μετά την χθεσινή άκαρπη σύσκεψη υπό τον κ. Παπούλια.

Οπως όλα δείχνουν ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει σε παρασκηνιακές κινήσεις, χωρίς να το γνωρίζουν βουλευτές που συμμετείχαν σε τηλεοπτικές συζητήσεις και βασικά στελέχη του κόμματος του, όπως ο εκπρόσωπος τύπου κ. Τέρενς Κουίκ, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το έγγραφο πλαστό. 
Μετά τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος, φαίνεται να ακυρώνεται και η τελευταία απόπειρα του κ. Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Σημειώνεται πάντως, ότι νωρίτερα χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ είχε διαψεύσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για επαφές στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με στελέχη της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Καμμένος, στην προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, έθεσε επτά προϋποθέσεις προκείμενου το κόμμα του να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση:


    - Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ σε όλη την επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
    - Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου και μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος
    - Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους της χώρας, από το 1974 και μέχρι σήμερα
    - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων
    - Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών
    - Ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων
    - Είσπραξη του συνόλου των Γερμανικών Αποζημιώσεων

ΠΗΓΗ: tvxs.gr