15 Μαΐ 2012

Υστατη προσπάθεια Παπούλια με πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων


Με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, την οποία πρότεινε ο Κάρολος Παπούλιας, συγκαλείται την Τρίτη στις 14.00 νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, υπό τον Πρόεδρο της...
Δημοκρατίας. 

Πριν από τη σύσκεψη με όλους τους αρχηγούς, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί στις 13.00 με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Η συνάντηση θα γίνει με στόχο να συζητηθεί η πρόταση περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων.  Στο μεταξύ δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης, που είχε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τον πρώτο γύρο της διαβούλευσης για το σχηματισμό της κυβέρνησης. 

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, αλλά σημασία έχει, ποια κόμματα θα στηρίξουν μία τέτοια κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. 


Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης, κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη - τουλάχιστον από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

«Ολες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.



Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «απόδειξη ήττας της πολιτικής» και χρεώνοντας την μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, τόνισε ο κ. Κουβέλης, και στην περίπτωση συγκρότησης «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία.

Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε τις κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι σήμερα και τη συμβολή της στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, λέγοντας πως αφενός δεν αξιοποίησε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς - «ή με πρόσημο, με σφραγίδα της Αριστεράς», όπως τόνισε - αφετέρου κατόπιν αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση.