2 Φεβ 2012

Παπανδρέου: Θα είμαι δίπλα σας από την όποια θέση


Με ελάχιστες αναφορές στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν έριξαν ιδιαίτερο φως στις προθέσεις του, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γ. Παπανδρέου προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, η συνεδρίαση της...
οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη: «Θα είμαι δίπλα σας από την όποια θέση» είπε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας.


Η ομιλία του ξεκίνησε με σκληρή επίθεση στη «συντηρητική Ευρώπη και τις λογικές της» και με ιδιαίτερα οξείς αναφορές για το πρόσφατο σενάριο τοποθέτησης Επιτρόπου στην Ελλάδα.

«Αναγνωρίζω και εκτιμώ την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης», σημείωσε κατά την εισαγωγή του ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Ομως, η συντηρητική Ευρώπη έχει κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Αντί να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες υπήρξε μια ψυχολογία τιμωρίας: ο κακός είναι ο νότιος, ο Μεσόγειος, ο διαφορετικός», ανέφερε και χαρακτήρισε προσβλητική τη γερμανική πρόταση για ορισμό Επιτρόπου στην Ελλάδα. «Η πατρωνία, όπως είπε, από επιτρόπους πέραν της γελοιότητας και του ανέφικτου αποτελεί και προσβολή προς τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει να αντιμετωπίσει τόσο το ίδιο όσο και η χώρα, λέγοντας: «Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες».

Χαρακτήρισε ιστορική και καθοριστικής σημασίας τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει η Βουλή τις επόμενες μέρες και τόνισε ότι όσο διαρκεί αυτή η κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί του κινήματος θα πρέπει να διαβουλεύονται με όλα τα κόμματα.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία («Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε και αυτή από τον πολιτικό αφανισμό. Αλλά δεν θα την αφήσουμε να εμπαίζει τον λαό» και υποστήριξε ότι ο ίδιος συνεχίζει να δίνει τη μάχη «ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας», προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα τους από την όποια θέση.

Επίθεση στα ΜΜΕ

Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στις επιθέσεις του εναντίον των ΜΜΕ μιλώντας για «μεγαλοκαναλάρχες» οι οποίοι πρέπει να αντιμνετωπίζονται όπως κάθε επιχειρηματίας.

Επανέλαβε ξανά τη θέση του ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές ενώ υψώνοντας τους τόνους σημείωσε: «Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν. Αλλά δεν σκύβω το κεφάλι σε κανέναν. Ο,τι και να γίνει όσο και να μου κοστίσει. Εγω μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ, ούτε θα γίνω».


το βημα on line