10 Φεβ 2012

Θερμό τριήμερο με πορείες και απεργίες


Με τριήμερες κινητοποιήσεις απαντούν τα συνδικάτα στο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο, προειδοποιώντας ότι ο αγώνας τους θα είναι συνεχής.
Ετσι, σήμερα και αύριο «παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε...

όλη τη χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με τη διοργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή.

Η αρχή έγινε χθες με τα τρία συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στην Αθήνα, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μπαράζ συλλαλητηρίων. Ετσι, σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν κοινές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ
σήμερα στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Η ΓΣΕΕ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της, ενώ η ΑΔΕΔΥ ήδη έχει λάβει απόφαση για νέες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στο προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή με ανοιχτή επιστολή τους προς τους Ελληνες βουλευτές, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τους καλεί να μην ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο σημειώνοντας ότι «οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ήδη πτωχεύσει, όταν το 30% των εργαζομένων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας».

Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά από σήμερα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι δάσκαλοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τις Τράπεζες. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, εκτός από τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, έχουν ήδη προκηρύξει απεργία και για την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή επιδομάτων που προβλέπονταν από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

«Δεμένα» στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα νοσοκομεία της χώρας.

«Λουκέτο» μπαίνει στα δικαστήρια από 12 έως 14 Φεβρουαρίου, καθώς η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε 3ήμερη πανελλαδική αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθούνται υπό την πίεση της τρόικας κατά των πολιτών και του δικηγορικού επαγγέλματος.

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής Σχολής στη Σίνα

Κατάληψη του νέου κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Σίνα, πραγματοποίησαν αργά χθες το μεσημέρι ομάδες αντιεξουσιαστών αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, προκειμένου - όπως τόνισαν σε σχετική ανακοίνωση - να αποτελέσει η σχολή το κέντρο αγώνα εν όψει της γενικής απεργίας και των αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Για άλλη μία φορά ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου προχωρούν σε κατάληψη πανεπιστημιακών σχολών πριν από μία γενική απεργία, ώστε να πραγματοποιούν συνελεύσεις και να συντονίζουν τη δράση τους μαζί με άλλες ομάδες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr