13 Δεκ 2011

Με φόρο 28% η ανωνυμία των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για το ύψος των καταθέσεων των Ελλήνων και δη το ύψος των φόρων που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ελεγχθούν και...
καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.


Το γεγονός, ότι η συμφωνία βρίσκεται ένα στάδιο πριν από τις τελικές υπογραφές, επιβεβαίωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε, ότι το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τα εμβάσματα του εξωτερικού που έγιναν τη διετία 2009-2010 και αναμένει νεότερα στοιχεία για το 2011 από την Τράπεζα της Ελλάδος. 
Ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να επεκταθεί ο έλεγχος και σε όσους έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ αντί του ορίου του 1 εκατ. ευρώ σήμερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να προβλέπει την επιβολή φόρου 28% για τους Ελληνες που θα επιλέξουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους έναντι των ελληνικών αρχών.


Η λίστα με τα ονόματα όσων εντοπιστούν να έχουν υψηλές καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και την περιουσία τους θα δοθεί στη Βουλή, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έτερη λίστα των φυσικών προσώπων με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

 ΠΗΓΗ: enet.gr