13 Δεκ 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο τρίτος κύκλος του σεμιναρίου ΚΑΡΠΑ στο δήμο Κορινθίων


Σήμερα  στις 9π.μ., στο θεατράκι του Δημοτικού καταστήματος Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος κύκλος του σεμιναρίου των εθελοντών-πολιτών για την εκμάθηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED)....
  Οι συμμετέχοντες συμπολίτες μας, παρακολούθησαν  σε δύο ομάδες-πρωί και απόγευμα- τα σεμινάρια  και εκπαιδεύτηυκαν  από τους έμπειρους εκπαιδευτές (γιατρούς-διασώστες), σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
 Το σεμινάριο αυτό υλοποιείται  σε συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με την ομάδα εργασίας της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που αποτελεί και τον επίσημο φορέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC).
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, έχει σκοπό να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει ένα ικανό αριθμό συμπολιτών μας  συμβάλλοντας ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στην δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών στους συνανθρώπους μας, σε έκτακτες περιπτώσεις.


Τα συγκεκριμένα σεμινάρια του  ΚΑΡΠΑ, που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας, θα έχουν διάρκεια μιας ημέρας όπου στο τέλος τους οι συμμετέχοντες εθελοντές θα πιστοποιηθούν μετά από εξετάσεις.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη κοινωνική δράση με τη συμμετοχή των πολιτών,  στοχεύει να εξελιχθεί σε «Ομάδα Υγείας του Δήμου Κορινθίων» και θα είναι σε θέση με τη σειρά της να εκπαιδεύσει  πολίτες σε αντίστοιχες δράσεις στο δήμο μας.
Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν  στα σεμινάρια του 4ου κύκλου που θα πραγματοποιηθούν  μελλοντικά στο Δήμο μας, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν  με τους υπεύθυνους του Δήμου Κορινθίων, κ.κ. Χρήστο Χασικίδη και Αλεξάνδρα  Στεργιοπούλου.