2 Οκτ 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο για την "Οχυρωματική Αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο"


Εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον είχε το συνεδριο για την "Οχυρωματική αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο" που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Λουτρακίου υπο την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας...


Την Παρασκευή το βράδυ παρευρέθηκαν στο συνέδριο και οι δυο υπουργοί κυριοι Μπεγλίτης και Γερουλάνος.Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στην πολιτική του υπουργείου για τα κάστρα,ιδιαίτερα κοστοβόρα είναι γεγονός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην άμυνα και την ασφάλεια ως μια ευθεία ιστορική σύνδεση του τότε και του σήμερα.
 Κατά την διάρκεια των ομιλιών ξεχωρίσαμε την αναφορά του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη προς τον Παύλο Γερουλάνο για την χρηματοδότηση του Εξαμίλιου Τείχους . Συγκεκριμενα ο υπουργός είπε:
"Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως εδώ στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας , έχουμε το Εξαμίλιο Τείχος ,το οποίο φτιάχτηκε την περίοδο της Μυκηναϊκής εποχής ,για να έρθουν στην συνέχεια Βυζαντινοί αυτοκράτορες ανάμεσα στους οποίους ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός και ο Μανουήλ Παλαιολόγος να το εκσυγχρονίσουν.
Πιστεύω πως με την βοήθεια του υπουργού Πολιτισμού, θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση όλων αυτών των αναγκαίων έργων.
Βλέπετε, εκτός από το έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον της παρέμβασής μου, υπάρχει κι ένα έντονο τοπικιστικό ενδιαφέρον, κι εδώ εκμεταλλεύομαι την παρουσία του αρμόδιου υπουργού,  για να συμβάλλω κι εγώ με την φωνή μου και με το όποιο ειδικό βάρος, στο καθολικό αίτημα της Κορινθίας αλλά και της Πελοποννήσου.
"

 Παρόντες στο συνέδριο η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές Κ. Φαρμάκη και Αθ. Δαβάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες






 Ο Π. Τατούλης αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας  για την ανάδειξη των αρχαίων λιμένων και κάστρων της Πελοποννήσου 


Κύριοι Α. Στεργιώτης και Γ. Βραχάτης : Μέγας χορηγός του συνεδρίου η CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI. Πληροφορίες θέλουν το επόμενο καλοκαίρι να αναδείξουν με πολιτιστικές πρωτοβουλίες των εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του Ακροκορίνθου.