7 Οκτ 2011

Οι κάτοικοι της Μαντινείας αντιδρούν στην μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας


Είμαστε κάτοικοι της περιοχής Μαντινείας, αλλά και γειτονικών περιοχών, έντονα προβληματισμένοι για όσα συμβαίνουν στην περιοχή και επηρεάζουν το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα τόσο της αγροτικής μας ανάπτυξης όσο και της καθημερινής μας ζωής....

Η είδηση για την εγκατάσταση στην περιοχή μας μίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την επεξεργασία αποβλήτων σφαγείου, χοιροστασίου αλλά και τυρογάλων από τα τυροκομεία  της ευρύτερης περιοχής, ήταν αυτό που μας έχει αναστατώσει πιο έντονα από κάθε άλλη φορά.
Η ενδεχόμενη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στην καρδιά του κάμπου της Μαντινείας, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους Natura, δίπλα στην πόλη της Τρίπολης και ανάμεσα στα σπίτια και τις αγροτικές μας καλλιέργειες, θα είναι καταστροφική.
Μια τέτοια μονάδα θα ρυπάνει ανεπανόρθωτα αρχικά την περιοχή μας αλλά και άλλες έμμεσα και μελλοντικά, και θα επιδράσει δυσμενέστατα στο φυσικό περιβάλλον, στην υγεία και στην αγροτική μας παραγωγή.
Η περιοχή μας είναι ήδη πολύ επιβαρημένη τόσο από τις καταβόθρες και τον τρόπο που λειτουργούν όσο και από το χοιροστάσιο που λειτουργεί  ανελλιπώς τόσα χρόνια και τα άλυτα, μέχρι και σήμερα,  προβλήματα που δημιουργεί.
Οι δικαιολογημένοι φόβοι μας ότι τα προβλήματα που θα προκληθούν θα αθροιστούν σε όσα ήδη υπάρχουν και θα γιγαντώσουν την αφόρητη κατάσταση που ζούμε καθημερινά, μας υποχρεώνουν να κινηθούμε άμεσα και δραστικά πια και να εξασφαλίσουμε μέλλον για το περιβάλλον μας, για τα παιδιά μας και τις περιουσίες μας.
Ζητάμε ταυτόχρονα την συμπαράσταση και βοήθεια στον αγώνα μας
•        από όλες τις τοπικές αρχές ( Περιφέρεια, Δήμο, Τοπικά Συμβούλια, Συλλόγους, κλπ)
•        καθώς και τις αντίστοιχες γειτνιάζουσες που θίγονται από την λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών
•        από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ( Εφημερίδες, έντυπα, Ραδιοφωνικούς σταθμούς, ηλεκτρονικές εφημερίδες)
•        από Συλλόγους Αρκάδων στο εξωτερικό ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος,
•        από οργανώσεις τοπικές αλλά και εθνικής εμβέλειας που δραστηριοποιούνται παράλληλα με την διατήρηση του περιβάλλοντος