17 Αυγ 2011

Αυτή η "άφιξη" ήταν ιστορική !(Δείτε φωτιγραφίες)



Ήταν μια ιστορική στιγμή για την Κορινθία η χθεσινή βραδιά.
Η λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου με φόντο το ναό του Απόλλωνα και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο να στέκεται δίπλα στους δίδυμους Κούρους της Τενέας...

στα τα σπάνια και σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, καταγράφεται πλέον στην πορεία και στην ιστορία αυτού του τόπου.






Ουδείς ακόμα έχει καταλάβει την μοναδική ευκαιρία που προσφέρεται στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο,την δυναμική που αναπτύσσεται μέσα απο αυτήν την αφιξη των αρχαιλογικών θησαυρών..

                                        Η είσοδος των επισήμων στην εκδήλωση
Δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι και δυο δήμαρχοι Σικυωνίων και Νεμέας (που δεν φαίνεται καλά) την ώρα της περιήγησης στο Μουσείο.

Θα επιθυμούσαμε βέβαια να ακούσουμε απο τον υπουργό και την αναγγελία ιδρυσης ενός νέου μεγάλου μοντέρνου μουσείου.Αυτό δεν το ακούσαμε και κρατάμε έστω την δέσμευση του για την αναβάθμιση του υπάρχοντος μουσείου.

Παρών στην εκδήλωση και ο αμερικανός αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ μαζί με τον Γιώργο Κωστούρο.Στην φωτογραφία και ο συνάδελφος - εικονολήπτης  Γιάννης Στεφανής
Χρήστος Χασικίδης -Αλέκος Πνευματικός μαζί με τον διευθυντή της εφορίας Κλασσικών αρχαιότητων κ. Κίσσα


Για νέο μουσείο μίλησε ο Κορίνθιος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης ..Ένας στόχος μεγαλεπίβολος με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα αλλά τίθεται ως θεμελιώδης προτεραιότητα.