5 Ιουλ 2011

Περιφερειακό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η εισήγηση για τον λιγνιτικό πόρο


Με τις ψήφους της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε χθες  η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα για τον λιγνιτικό πόρο.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην δευτερολογία του  ξεκαθάρισε ότι ο πόρος αυτός δεν έχει...

θεσπιστεί για περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις, έχει σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των εργοταξίων και γι' αυτό το λόγο δεν δύναται να επενδυθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε, απαντώντας στο δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, ότι ο τρόπος συνομιλίας στο περιφερειακό συμβούλιο γίνεται με σκληρές, δυνατές και καθαρές κουβέντες. Πρώτιστο μέλημα σημείωσε ο Περιφερειάρχης είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, του τόπου και των ανθρώπων, έτσι το αποτέλεσμα να οδηγεί σε συνεννόηση.


Το πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Μεγαλόπολης δεν έρχεται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με την περιφέρεια τόνισε ο κ. Τατούλης.


Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης καταγγέλλει την όποια προσπάθεια και μεθόδευση επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικειοποίηση της διαχείρισης του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών σε βάρος της πληττόμενης περιοχής του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, καταστρατηγώντας το πνεύμα του θεσμοθετημένου υπέρ των πληττόμενων περιοχών τέλους.


Πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο ζήτημα χαρακτήρισε το θέμα του λιγνιτικού πόρου και τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Το ζητούμενο για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών σημείωσε, είναι η υιοθέτηση νέας αντίληψης πολιτικού προσανατολισμού, την οποία δείχνει να έχει κατακτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη Μεγαλόπολη, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να αξιοποιήσει τον ενεργειακό αυτό πόρο αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών.

«Αν θέλουμε να δούμε μπροστά μας φως, πρέπει να ανατραπούν οι σημερινοί όροι. Δε φταίνε οι άνθρωποι, δεν φταίνε τα κόμματα, αλλά ολόκληρη η δομή», σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι ο μόνος δρόμος να πάμε μπροστά είναι η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, μέσα από διάλογο και διαβούλευση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη διάσωσή μας.