5 Ιουλ 2011

Ρέππας-Ραγκούσης: Τα ταξί έφεραν κόντρα


Η πρώτη κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Υποδομών & Μεταφορών και νυν Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και του διαδόχου του Γιάννη Ραγκούση δεν αφορούσε θέμα Δημόσιας Διοίκησης αλλά Μεταφορών.
Ξεκίνησε με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματος των...

αυτοκινητιστών ταξί όταν ο νέος υπουργός Μεταφορών εμφανίσθηκε αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η ρύθμιση που είχε ετοιμάσει ο κ. Ρέππας στο υπουργείο Μεταφορών δεν άνοιγε ουσιαστικά το επάγγελμα, καθώς δεν άλλαζε τον αριθμό των αδειών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Δεν βάζω την υπογραφή μου σε ένα Προεδρικό Διάταγμα που κρατάει κλειστό το επάγγελμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»,  έλεγε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί υπερβολικά ο αριθμός των ταξί, απάντησε πως «η αγορά θα αυτορρυθμιστεί».

«Η αγορά δεν έχει ψυχή ούτε συναίσθημα», ήταν η απάντηση του  Δημήτρη Ρέππα, σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να (αναγκαστεί να) διευκρινίσει ο Γιάννης Ραγκούσης πως «θα είναι άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις", προσθέτοντας πως "η πολιτεία θα αποφασίσει τους κανόνες».

Το γεγονός οδήγησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δώσει στη δημοσιότητα γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ο Δημήτρης Ρέππας «δεν προέβη σε καμία δήλωση σε οιονδήποτε για οποιοδήποτε θέμα».