22 Ιουλ 2011

Καταρτίζεται το Προεδρικό Διάταγμα για το πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ


Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η διαδικασία της ρύθμισης για το πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, με στόχο τη μείωση του κράτους, όπως έχει ζητήσει η Τροϊκα. Ηδη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος έχει επεξεργαστεί σχέδιο νόμου...
 
που προβλέπει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση 27 οργανισμών, στους οποίους απασχολούνται σήμερα περίπου 7.000 υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις με διαφορετική σχέση εργασίας , ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι από αυτούς και να απολυθούν.
Αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια
Ως εκ τούτου, με απόφαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια, συγκροτήθηκε ήδη επταμελής ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών και από ιδιώτες με εξειδικευμένες γνώσεις, με σκοπό να συντάξει το Προεδρικό Διάταγμα για το πλεονάζων προσωπικό των υπό κλείσιμο ή συγχώνευση ΔΕΚΟ.
Η ομάδα εργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τον σκοπό αυτό «θα προβεί στον καθορισμό αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων (όπως τυπικά προσόντα, εμπειρία, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, προϋπηρεσία, ειδικές γνώσεις, κ.λπ.), προκειμένου το τυχόν πλεονάζον προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ., που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Α' του ν. 3429/2005, να εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης, που θα καταρτίζονται από το Α.Σ.Ε.Π. χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο».

Καθεστώς εφεδρείας

Υπενθυμίζεται ότι το πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ, όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας για 12 μήνες και αμείβεται με το 60% του μισθού του. Σ' αυτό το διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες είτε να μεταταγεί στο Δημόσιο μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ που θα δίδεται με συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια , είτε να απασχοληθεί με το καθεστώς μερικής απασχόλησης ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε να ενταχθεί σε προγράμματα εθελουσίας. Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν το εν λόγω προσωπικό να απασχοληθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου με το έναν ή άλλο τρόπο, δεν αποκλείεται, ως έσχατη λύση, να απολύεται


TO BHMA on line 
.