13 Ιουλ 2011

Τέλος εποχής για 75 Οργανισμούς


Την κατάργηση τριών τμημάτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δ. Ρέππας, δίνοντας ένα "δείγμα γραφής" για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με την αναδιοργάνωση των κρατικών υπηρεσιών.....


Ο κ. Ρέππας συμμετείχε χτες το πρωί και στη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, όπου αποφασίστηκε να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουλίου το νομοσχέδιο που αφορά 75 οργανισμούς.

Κατάργηση τμημάτων και υπηρεσιών στο Δημόσιο θα προβλέπει και η ποιοτική αξιολόγηση των κρατικών υπηρεσιών από τον ΟΟΣΑ, η οποία ολοκληρώνεται εντός του Ιουλίου. Από το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία Επιτελικού Κράτους, θα ξεκινήσει η διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στα ΝΠΔΔ που θα επιφέρουν καταργήσεις υπηρεσιών και μετακινήσεις προσωπικού.
Τα τμήματα που καταργήθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι:

    Το τμήμα Δακτυλογράφησης και Αντιπαραβολής της Διεύθυνσης Διοικητικού, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αντικειμένου.
    Το τμήμα Ελέγχου Κρατικών Αυτοκινήτων της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών, επειδή ο έλεγχος γίνεται πλέον από την Περιφέρεια.
    Το τμήμα Σχεδιάσεως και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης, γιατί κρίθηκε ότι το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται μπορεί να καλυφθεί από άλλο τμήμα.

Οι υπάλληλοι που απασχολούνται στα συγκεκριμένα τμήματα τίθενται στην υπηρεσία των αντίστοιχων διευθύνσεων. Αντίστοιχα στο υπουργείο Εσωτερικών ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης έχει συστήσει ομάδα διοίκησης έργου με σκοπό τη σύνταξη νέου οργανισμού.

Την άμεση κατάργηση και αναδιοργάνωση των 11 μεγάλων οργανισμών που είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, αποφάσισε σε χτεσινή της συνεδρίαση η αρμόδια διυπουργική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός, κ. Δ. Ρέππας, ο υφυπουργός, κ. Ντ. Ρόβλιας, και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Σ. Λύτρας. Ακόμα 64 μικρότεροι οργανισμοί θα περιληφθούν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης από τον Οκτώβριο, συμπληρώνοντας το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών.

ΟΙ 11 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Οι 11 μεγαλύτεροι Οργανισμοί, από τους 75 που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με στόχο να ενταχθούν σε προγράμματα αναδιοργάνωσης, κατάργησης ή συγχώνευσης, είναι:

ΕΡΤ ΑΕ: αναδιάρθρωση και μείωση μεγέθους.

Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) και Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ): διακοπή λειτουργίας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στα εποπτεύοντα υπουργεία.

Συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ, της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ.

Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας ΑΕ (ΕΟΜΜΕΧ): διακοπή λειτουργίας του και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

το έθνος