29 Ιουν 2011

Τανκς χωρίς βενζίνη. Του Τάκη Θεοδωρόπουλου


Τα τανκς για να κινηθούν χρειάζονται βενζίνη, μπόλικη μάλιστα. Οπως και οι αξιωματικοί που τα κινούν χρειάζονται μισθούς, με ή χωρίς περικοπές. 

Και αναρωτιέμαι, αν πτωχεύσουμε, πού θα βρεθούν τα χρήματα για να κινηθούν τα τανκς, τα οποία θα στραφούν εναντίον μας για να προστατεύσουν τις τράπεζες, όπως πρόβλεψε... ο κ. Πάγκαλος.

Μάλλον, έχοντας ήδη κάνει αυτή την απλή σκέψη ο κ. Τσίπρας, έθεσε υποψηφιότητα για το βάθρο του ήρωα της δημοκρατίας στη δικτατορία της πτωχευμένης Ελλάδας. Προέβλεψε μάλιστα πως αν τα τανκς κινηθούν, με ή χωρίς βενζίνη, ο ίδιος θα στέκει απέναντί τους φωνάζοντας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Μικρά στιγμιότυπα από το κοινοβουλευτικό ψυχόδραμα των ημερών. Το κοινό παρακολουθεί τους πρωταγωνιστές, υπάρχουν όμως και οι δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι που με ένα πέρασμα κλέβουν την παράσταση. Ποντάρετε όσο γυρίζει.

Διότι δεν είναι και λίγο να είσαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να κατοικοεδρεύεις στα άδεια έδρανα της Βουλής πλήττοντας αφόρητα και, ξαφνικά, να αντιλαμβάνεσαι, πως αν το ύφος σου γίνει ελαφρώς σκεφτικό και αν με φωνή βαθυστόχαστη προφέρεις εκείνο το «διατηρώ το δικαίωμα στην αμφιβολία», πέφτουν όλοι πάνω σου για να βυθομετρήσουν τον ψυχισμό σου.

Και εκεί που τόσα χρόνια νόμιζες πως ψήφος είναι να σηκώνεις το χέρι και να φωνάζεις ένα «ναι» ή ένα «όχι», τώρα αντιλαμβάνεσαι πως το πράγμα έχει ψωμί. Κι απ' αυτό το «ναι» και απ' αυτό το «όχι» δεν εξαρτάται μόνον η ελληνική πτώχευση αλλά και η διατήρηση της ευρωζώνης, περαιτέρω δε το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης κι ακόμη πιο κάτω η παγκόσμια οικονομία.

Ε, αυτό δεν είναι βουλευτής. Αυτό είναι η πεταλούδα της θεωρίας του χάους, που φτερουγίζει στη Σαγκάη και εκρήγνυται ηφαίστειο στη Λατινική Αμερική.
Ώς πού θα πάει το ψυχόδραμα; Φαίνεται πως έχει ακόμη μέλλον. 
Κι όταν κρέμονται από τα χείλια σου για να μετρήσουν το βάθος της ψυχής σου καλά θα κάνεις να μην τους απογοητεύσεις. Πού θα βρει άλλη τέτοια ευκαιρία ο ναρκισσισμός σου;

Προχθές κάποιος άλλος, βουλευτής κι αυτός, δήλωνε πως καλά θα κάνουν να μην τον πιέζουν, γιατί όταν τον πιέζουν κάνει το αντίθετο απ' αυτό που του ζητούν να κάνει πιέζοντάς τον. Από μικρός ήταν έτσι. Τον πίεζε η μαμά να καταπιεί το σιρόπι για τον βήχα κι αυτός το έφτυνε στη σαλιάρα του κάνοντας «μπρρ» με τα χειλάκια του.

Δεν ξέρω αν τα τανκς, ενώπιον των οποίων θα υψώσει το ανάστημά του ο κ. Τσίπρας, θα βρουν τελικά βενζίνη για να κινηθούν.

Εκείνο που ξέρω είναι, ότι η ψυχανάλυση είναι άθλημα ακριβό και τους φόρους για το Μεσοπρόθεσμο εμείς θα τους πληρώσουμε.

 ΠΗΓΗ: tanea.gr