29 Ιουν 2011

Η διαμάχη Κουρή-Αλαφούζου: είναι πολλά τα λεφτά, Γιάννη..



Την ίδια ώρα που η παροιμιώδης και πολλαπλών διαστάσεων (επιχειρηματική, προσωπική κ.ά.) κόντρα μεταξύ Γ. Κουρή και Ι. Αλαφούζου έχει φθάσει στην Ολομέλεια ΕΣΡ, που υποτίθεται ότι «παρακολουθεί στενά το ζήτημα» (μάλιστα έχει ανοίξει και φάκελο για το θέμα), βοά η... επιχειρηματική, δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα, ότι ο καυγάς δεν γίνεται για ζητήματα ηθικής, δεοντολογίας ή νομιμότητας αλλά για το πάπλωμα, ήτοι για την επιβίωση, το κέρδος και το στυγνό επιχειρείν.

Πολλοί αποδίδουν την κόντρα στην υψηλή τηλεθέαση του Alter, στον ανταγωνισμό των ραδιοφωνικών σταθμών ΣΚΑΙ και Real FM, στη βουλημική στάση των καναλαρχών για απόκτηση νέων τηλεοπτικών συχνοτήτων κ.ά.

Μάλιστα το Alter, εν όψει της εξ αναβολής συζήτησης του σχετικού αιτήματος της Ελεύθερης Τηλεόρασης την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, μιλά ήδη για προσπάθεια του ΣΚΑΙ και του Ι. Αλαφούζου για επηρεασμό της δικαιοσύνης μέσω των όσων υποστηρίζουν τα μέσα του ομίλου για τα οικονομικά του καναλιού του Μπουρναζίου.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε το χρονικό της κόντρας:


Οι σχέσεις των δύο ανδρών, του Γ.Κουρή και του Ι.Αλαφούζου, δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αγαθές. Ωστόσο το ποτήρι ξεχείλισε, όταν στις αρχές του μήνα με άρθρο που έγραψε στην «Καθημερινή», ο Μπάμπης Παπαδημητρίου άσκησε ευθεία επίθεση στον Γ.Κουρή αλλά και στους Ν.Χατζηνικολάου και Γ.Τράγκα:

«Ο νέος Αυριανισμός επιδιώκει τη δημιουργία ισχυρής ρωγμής στο τραπεζικό σύστημα, ώστε να φορτωθούν οι αποταμιευτές, οι φορολογούμενοι και οι μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών τη διαγραφή χρεών, με τα οποία "λειτούργησαν" όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.
Την προώθηση του τριπλού στόχου έχουν αναλάβει το συμπαθές στους ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς και των μεγάλων σαλονιών πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου, συνεπικουρούμενος από το διαταραγμένο φιλοχουντικό παραλήρημα του κ. Τράγκα».

Ένα τέτοιο άρθρο φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει «αναίμακτα». Λάβρος απ’ τον ραδιοσταθμό του ο Ν. Χατζηνικολάου δήλωνε την επόμενη ημέρα, απευθυνόμενος στον Μ. Παπαδημητρίου: «Είναι άθλιος ψεύτης, υπάλληλος του Αλαφούζου. Του έχω κάνει ήδη δύο αγωγές, αύριο θα πάρει και μια Τρίτη και για πρώτη φορά στη ζωή του θα κάνει και ο Γιώργος Τράγκας εναντίον και του εντύπου που δημοσίευσε τις άθλιες καταγγελίες του».

Τις επόμενες ημέρες στα δελτία ειδήσεων του σταθμού του Φαλήρου φιλοξενούνται εκτενή ρεπορτάζ για τα οικονομικά στοιχεία του Alter και γίνεται λόγος για «ένα κολοσσιαίο οικονομικό και τραπεζικό σκάνδαλο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη».
Στα ρεπορτάζ αναφερόταν ότι «οι επικεφαλής του καναλιού υπερεκτιμούσαν με εξωπραγματικά ποσά αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα παρουσιάζοντάς τα ως άυλα περιουσιακά του στοιχεία».

Η απάντηση από το Alter ήρθε σχεδόν αυτόματα με κρόουλ (γράμματα, συνήθως στο πάνω μέρος της οθόνης) που περνούσε συνεχώς από τις οθόνες: «Το Alter καταγγέλλει τις συνεχείς συκοφαντικές και εκβιαστικές παρεμβάσεις της οικογένειας Αλαφούζου με στόχο την τρομοκράτηση και τον επηρεασμό της κυβέρνησης, των δικαστικών και φορολογικών αρχών. Αν η οικογένεια Αλαφούζου προσδοκά επιχειρηματικό κέρδος από το κλείσιμο του Alter πλανάται πλάνην οικτράν. Το Alter με τη συμπαράσταση των εργαζομένων του και τη συντριπτική προτίμηση των τηλεθεατών θα παραμείνει ανοικτό, μαχητικό και ανεξάρτητο».

Παράλληλα βγήκε στον αέρα (10/6) και δεύτερο κρόουλ με το οποίο καλούντο "μέλη του πληρώματος του πλοίου ‘Ασπρονήσι’ να εμφανιστούν στο Alter και να δώσουν στοιχεία για υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου".

ΠΗΓΗ: tvxs.gr