5 Ιουν 2011

Με ηγέτη τον Φετφατζίδη η Εθνική παρέμεινε στην κορυφή


Στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012 παρέμεινε η Εθνική. 
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αυτή τη φορά δεν αγχώθηκαν κόντρα στη Μάλτα, την οποία κέρδισαν 3-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Δύο γκολ πέτυχε ο εξαιρετικά κεφάτος... Γιάννης Φετφατζίδης (8', 63'), ενώ στο ντεμπούτο του σκόραρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (26'). Προσωρινά είχε μειώσει για τους Μαλτέζους ο Μιφσούντ. Την πρώτη του συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε και ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος.

 Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών και την αγωνιστική απραξία αρκετών παικτών, η Ελλάδα πέτυχε νωρίς δύο γκολ, κυρίως χάρη στο πείσμα και τα κέφια του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός εξτρέμ έτρεχε, έκλεβε μπάλες και φυσικά με τα δύο γκολ που πέτυχε, ένα σε κάθε ημίχρονο, έφτασε τα τρία στην καριέρα του ως διεθνής.

Το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα πέτυχε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Ο Κυπελλούχος Γερμανίας με τη Σάλκε αμυντικός έκανε ιδανικό ντεμπούτο και σίγουρα έχει μεγάλο μέλλον στη "γαλανόλευκη". Αντίθετα, μάλλον κακός ήταν ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Ντίμι Κωνσταντόπουλος. Ο Θεσσαλονικιός πορτιέρο, με μακρά θητεία στα αγγλικά γήπεδα, έκανε αρκετά λάθη, τα οποία ευτυχώς δεν στοίχισαν.

Η Μάλτα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου.
Ωστόσο, για ένα 20λεπτο (από το 40ό μέχρι το 60ό λεπτό), ήταν εκείνη που πίεσε, πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε, είχε δοκάρι και τελικά μείωσε, πριν καθαρίσει οριστικά το ματς ο Φετφατζίδης μετά από λάθος του τερματοφύλακα Χογκ.
 Επόμενοι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά είναι το Ισραήλ (εκτός), η Λετονία (εκτός), η Κροατία (στο Καραϊσκάκη) και η Γεωργία (εκτός).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ.Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Φετφατζίδης, Νίνης (80' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου)

ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιτζιγκ): Χογκ, Μπρίφα, Μπαχάντα (80' Φάιλα), Άγκιους, Καρουάνα, Χάτσινσον (87' Φένεχ), Σίμπερας, Ρ.Φένεχ, Σκέμπρι, Μπογκντάνοβιτς (60' Κοέν), Μιφσούντ