14 Μαΐ 2011

Ίβκοβιτς: Κίνητρο να νικήσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης


Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει τα από πέρσι κεκτημένα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να φτάσει σε ακόμα ένα «τριπλ κράουν» μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη. Προπονητές και αρχηγοί των δύο «αιωνίων» φάνηκαν αισιόδοξοι κατά τη...
διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον τελικό της Κυριακής.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς σημείωσε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψουν οι παίκτες του σε φουλ ρυθμό λίγες μέρες μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ωστόσο τόνισε ότι το κίνητρο που δίνει ο τίτλος και το μέγεθος του αντιπάλου θα δώσουν ώθηση στους "πράσινους".
Αυτό που απασχολεί τον "Ζοτς", όμως, είναι η παρουσία των οπαδών, καθώς παραδοσιακά ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γίνεται σε μισοάδειο γήπεδο: "Είμαι χαρούμενος που έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Μέχρι πέρυσι ήταν 600 τα εισιτήρια σε κάθε ομάδα, φέτος είναι 900. Ίσως κάποια μέρα καταφέρουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ελπίζω μετά το τέλος του αγώνα να μιλούν όλοι για μπάσκετ και μόνο".

Ο καλός του φίλος, δάσκαλος και κουμπάρος, Ντούσαν Ίβκοβιτς, κόουτς του Ολυμπιακού, αφού συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για τον 6ο ευρωπαϊκό του τίτλο, αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών των Νεστέροβιτς και Σπανούλη. Ο Σλοβένος σαφώς χάνει το παιχνίδι, όμως ο διεθνής γκαρντ θα είναι παρών, καθώς προπονείται από τη Δευτέρα, ενώ συμμετείχε και σε ένα φιλικό.
Για τις ιδιαιτερότητες ενός τελικού, ο "Ντούντα" σχολίασε: "Υπάρχει διαφορά με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Εδώ σε ένα παιχνίδι κερδίζεις έναν τίτλο. Τα ψέματα τελείωσαν. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν πιστεύω πως το ματς θα κριθεί σε κάποια άγνωστη λεπτομέρεια. Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι κίνητρο για μας να κερδίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης".