18 Απρ 2011

Για το Νίκο Παπαζόγλου ....της Τζένης Σουκαρά


Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς ,συνεργάτες και αμέτρητοι φίλοι στον μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Παπαζογλου.Πριν απο λίγο η Μακεδονική γη ,η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα που δεν απαρνήθηκε ποτέ ,τον δέχθηκε για πάντα στην αγκαλιά της.
Κι εμείς πιο πίσω ,να συνειδητοποιούμε το τεράστιο κενό που αφήνει αυτή η αιφνίδια φυγή..
Να αποχαιρετάμε τις πιο ακριβές..
στιγμές της νιότης μας ..Τα ατέλειωτα μουσικά ταξίδια ,την ανείπωτη συγκίνηση που η τέχνη η ξεχωριστή και ιδιαίτερη μπορεί να προκαλέσει..
Όπως εκείνη την βραδιά καλοκαιριού στο Κρυονέρι..Να βαδίζουμε στα κακοτράχαλα για να σε δούμε ,με μια διάθεση αέρινη ,ερωτική..Που μπερδευόταν με τα τραγούδια και τους στίχους σου..Που μπερδευόταν με το τσέλο και την ηλεκτρική κιθάρα κι έβγαζαν ηχο ονειρικό..Που παντρευόταν με την μοναδική φωνή  και ερμηνεία σου..
Πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί..Κι απο νέοι,που με τον Βαρδάρη ερωτευτήκαμε και  με τον "Αύγουστο" στα χείλη αγαπήσαμε  ,προχωρήσαμε στα χρόνια..Μαζί στα γλέντια ,μαζί στην αμφισβήτηση ,μαζί στις ομολογίες φίλων ,μαζί στο παράπονο και στην μοναξιά..
Τελευταία συναυλία που σε αντάμωσα στην Πάρο..Απλός ,δυνατός ,αέρινος ..Μου άρεσε που μεγάλωνες και δεν άλλαζες..Τζίν ,φουλάρι κόκκινο ,μακριά μαλλιά..
Ξεχωριστός όπως πάντα!
Τελευταίο άκουσμα που λάτρεψα "Οι στιγμές" σου!!
Στην είδηση του χαμού σου λύγισα και αιφνιδιάστηκα απο αυτό ..Και συνειδητοποίησα πόσο μόνοι θα είμαστε όλοι αυτοί που σ' αγαπήσαμε,.Μια  ολόκληρη γενιά δίχως εσένα..
Δεν ξέρω γιατί..Σήμερα ψιθυρίζω.."το πηγάδι"...Εσωτερική ανάγκη και συμβολισμός...του σημερινού πένθους.
Για σένα Νικόλα που ραγισες απο χθες τις καρδιές μας!Καλό σου ταξίδι!!