24 Φεβ 2011

Άλλη μια πλατεία ολοκληρώνεται στα Αγιαννιώτικα



 Η αναβάθμιση  των συνοικιών  συνεχίζεται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων.  Έτσι και  στα Αγιαννιώτικα  σε κοινόχρηστο χώρο εντός σχεδίου πόλεως και εμβαδού 3.194 τετρ. μέτρων,  ολοκληρώνεται  η  πλατεία με στεγασμένο περίπτερο.. και παιδική χαρά,  που θα παρέχει την δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει απρόσκοπτη θέα προς την Π.Ε.Ο. Κορίνθου–Πατρών, το στρατόπεδο και το Εθνικό Στάδιο της πόλης μας.
 Η  πλατεία, η οποία είναι η πρώτη με φωτιστικά που λειτουργούν με φωτοβολταικό σύστημα, θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του σχεδίου πόλεως τονίζοντας την όμορφη θέα και δίνοντας  πρόσβαση, προσπέλαση, ελεύθερη οπτική και κυκλοφορία στους δημότες και πολίτες πέραν της παραπάνω γειτονιάς.
 Τα καθιστικά και οι επιφάνειες με πράσινο (γκαζόν, δένδρα κ.λ.π.), θα φιλοξενούν τους κατοίκους όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις, συναυλίες και πολιτιστικές συναθροίσεις. Ο στεγασμένος χώρος περιπτέρου 100 τετρ. περίπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες παρατείνοντας τον χρόνο παραμονής τους και απολαμβάνοντας μαζί με την θέα την ύπαρξη ενός μικρού συντριβανιού στην πλατεία  Επίσης, η πλατεία εμπλουτίζεται με την τοποθέτηση, ανατολικά του χώρου, από ξύλινες πέργκολες σε καφέ σκούρο χρώμα, δένδρα, τμήματα από γκαζόν και υπέργεια φωτιστικά «σατινέ» χρώματος. Ο χώρος θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση υπογείου δικτύου παροχής ρεύματος και ύδρευσης, προσβάσιμο κυρίως από την πάροδο της οδού Σοφοκλέους.
 Η  δημιουργία της πλατείας αυτής  με την απαραίτητη υποδομή, θα  αποτελέσει αφετηρία για την ανάδειξη της «παλιάς γειτονιάς» και ταυτόχρονα, την διατήρηση της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών  των μόνιμων κατοίκων.
Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η απρόσκοπτη οπτική, ο εύκολος εντοπισμός της,  η φυσική υπερύψωση της, και η ανάδειξή της από την οδό Σοφοκλέους, δημιουργεί μια διακριτική  και όμορφη αισθητική παρέμβαση. Επιπλέον, δίνει την εντύπωση μεγαλύτερης πλατείας με επιπλέον δυνατότητες χρήσης και ενταγμένη σε ένα εξαιρετικά λειτουργικό, καλαίσθητο και οικείο περιβάλλον, το οποίο θα αποτελέσει ένα ευχάριστο σημείο αναφοράς  για τους συμπολίτες και  τους επισκέπτες της περιοχής στα Αγιαννιώτικα.



Γραφείο τύπου