16 Ιαν 2011

"Θα παλέψουμε για τους εργαζομένους που θίγονται απο την κρίση "


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου:

Μετά τις επισκέψεις και συζητήσεις που είχαμε με τους εργαζόμενους στο κατάστημα του Σούπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» Ξυλοκάστρου... το αμέσως προηγούμενο διάστημα, νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε του δημότες του Ξυλοκάστρου αλλά και του ευρύτερου Νομού Κορινθίας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εργασιακή τους κατάσταση.
Κατόπιν της διαφαινόμενης υπαγωγής της αλυσίδας καταστημάτων «Ατλάντικ» στο άρθρο 99 και τη ρύθμιση των χρεών της προς τρίτους, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα  Σούπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» πανελλαδικά είδαν το φάσμα της απόλυσης να απομακρύνεται, τουλάχιστον προσωρινά. Ωστόσο, φαίνεται πως οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «Ατλάντικ» Ξυλοκάστρου λογάριαζαν κυριολεκτικά και μεταφορικά «χωρίς τον ξενοδόχο». Κι αυτό γιατί ο εκμισθωτής του οικήματος, όπου στεγάζεται το κατάστημα, προχώρησε σε έξωση των εργαζομένων από το χώρο και παύση των εργασιών του Σούπερ Μάρκετ λόγω της μη καταβολής μισθωμάτων από την ιδιοκτησία του καταστήματος προς αυτόν.
Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον χωρίς δουλειά και συν τοις άλλοις δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους από τον Αύγουστο.  
Εκφράζουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας προς τις διεκδικήσεις τους και δεσμευόμαστε ότι με δράσεις εντός κι εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου θα παλέψουμε για να δημιουργηθεί μία ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που θίγονται άμεσα από την κρίση στην Κορινθία, ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που απαξιώνουν τη δουλειά και τις ζωές μας.