9 Ιαν 2011

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ. φέρνει… εγκληματικότητα


Σε τρεις μεγάλους φακέλους, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες, βρίσκεται ο «Καλλικράτης της Ελληνικής Αστυνομίας». Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει ετοιμάσει εδώ και καιρό μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών της σε όλη την επικράτεια, με βάση σύγχρονα οικονομικοτεχνικά στοιχεία.
Ταυτόχρονα, η σκέψη ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, που...

ασχολήθηκαν με το θέμα, εστιάζεται σε πολύμορφες αναδιαρθρώσεις των επιτελείων, με κύριο γνώμονα την έξαρση της εγκληματικότητας στην επικράτεια, καθώς και την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της κάθε περιοχής.
Στην κορυφή των αλλαγών στην αστυνομία είναι η μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια, κατάλληλα διαμορφωμένα για το έργο και το αντικείμενο των υπηρεσιών.
Από τους 600 αστυνομικούς σταθμούς, που λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα πριν ένα χρόνο, οι 237 καταργήθηκαν, ενώ 328 βρίσκονται στη διαδικασία κατάργησης.
Συνολικά θα καταργηθούν 565 αστυνομικοί σταθμοί.

Παρέμειναν και λειτουργούν 50 αστυνομικοί σταθμοί σε όλη την επικράτεια, η λειτουργία των οποίων κρίθηκε αναγκαία τόσο για ιστορικούς όσο και για καθαρά αστυνομικούς λόγους, αφού στα νησιά, όπου κυρίως παρέμειναν, δεν υπάρχουν άλλες αστυνομικές μονάδες.