21 Ιαν 2011

Απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για τα Μουσεία της Κορινθίας


Μετά από ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος  Μανωλάκης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την κατάσταση των Μουσείων του Νομού Κορινθίας και το πρόγραμμα αξιολόγησης που έχει ξεκινήσει προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την μελλοντική τους αξιοποίηση και αναβάθμιση. Το Υπουργείο στην απάντηση του αναφέρει ότι τα τέσσερα μεγάλα Μουσεία της περιοχής δηλαδή Αρχαίας Κορίνθου...
Ισθμίας, Νεμέας και Σικυώνας έχουν καταταγεί στην κατηγορία Α4 (χώροι όπου απαιτείται αναβάθμιση σε μία ή περισσότερες παρεχόμενες βασικές υπηρεσίες).  Θέληση του Υπουργείου είναι να αναβαθμίσει σταδιακά τις υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται για να μπορέσουν τα Μουσεία αυτά, όπως χαρακτηριστικά λέει, να ανέβουν κατηγορία και να εξαλειφθεί μία για πάντα η κατηγορία Α4.
Αναφέρεται επίσης ότι με τη χρηματοδότηση του προγράμματος σε βάθος τριετίας θα δοθούν 15,000,000€ που θα προστεθούν στα περίπου 5,000,000€ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργείου.